Online Stageplatform

Studenttalent voor uw organisatie

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam vindt het belangrijk dat studenten tijdens hun studie praktijkervaring opdoen. Daarom heeft de faculteit een online portal ontwikkeld, het VU Career Portal Rechtsgeleerdheid, waar vraag en aanbod van stages, juridisch relevante bijbanen en startersfuncties bij elkaar komen. Voor de student dé mogelijkheid om de juiste stage te vinden en voor u – als organisatie – dé mogelijkheid om de juiste student op een stageplaats te attenderen.

De faculteit geeft op deze manier mede inhoud aan haar ambitie om studenten op te leiden die niet alleen de regels kennen maar zich ook bewust zijn van de wisselwerking tussen recht en samenleving (Law in Action).

Kom kosteloos en gemakkelijk in contact met de maatschappelijk georiënteerde VU-student!
Het VU Career Portal is alleen toegankelijk voor VU-studenten. Zij kunnen via het Career Portal zoeken naar (stage)vacatures, rechtstreeks solliciteren naar interessante stageplaatsen en bedrijfsprofielen bekijken. Als organisatie plaatst u op het Career Portal snel en gemakkelijk (stage)vacatures. Sollicitaties ontvangt u rechtstreeks of via uw eigen recruitmentsite.

Door het plaatsen van uw stagevacatures, juridische relevante bijbanen, vrijwilligerswerk of startersfuncties op het Career Portal brengt u uw vacature en organisatie direct onder de aandacht van de maatschappelijk georiënteerde VU-student.

De voordelen voor u

 • Plaats eenvoudig uw vacatures
 • Presenteer snel en gemakkelijk uw bedrijf
 • Kosteloos en gebruiksvriendelijk
 • Exclusief toegankelijk voor de rechtenstudenten van de VU
 • Toegang tot de maatschappelijk georiënteerde rechtenstudent van de VU
 • Ontvang rechtstreeks sollicitaties van studenten via de back-office of via uw eigen recruitmentsysteem
 • Eigen beheer van vacatures via de back-office; met één druk op de knop vacatures wijzigen of opnieuw plaatsen
 • Hulp van het team VU Career Portal Rechtsgeleerdheid bij vragen

Plaats uw vacature

Gebruik onderstaande link om vacatures te plaatsen. Lees voordat u een vacature plaatst eerst onze richtlijnen hieronder.

Plaats uw vacature

Richtlijnen voor het plaatsen van een vacature

 • Alle vacatures die geplaatst worden op het VU Career Portal Rechtsgeleerdheid, worden beoordeeld door één van onze medewerkers voordat deze op het portal worden geplaatst;
 • Alleen relevante stages, bijbanen en startersfuncties worden geaccepteerd. Het opleidingsniveau van stages en startersfuncties moet academisch zijn en de inhoud samenhangend met juridische onderwerpen en voor onze studenten interessant.
  N.B. in sommige masteropeidingen is het mogelijk om de vrije keuzeruimte voor maximaal 6 studiepunten in te vullen met een stage. Stages die als keuzevak in de Masteropleiding worden ingezet dienen door de student ter toetsing voorgelegd te worden aan de stagecoördinator van de betreffende opleiding. Deze beoordeelt of de stage in aanmerking komt voor studiepunten;
 • Vacatures worden binnen 3 werkdagen gepubliceerd na plaatsing;
 • Het VU Career Portal Rechtsgeleerdheid is een portal zonder winstoogmerk; uitzend-recruitmentsbureaus en andere bemiddelaars die kandidaten werven en/ of selecteren voor andere organisaties worden niet toegelaten;
 • Wij behouden ons het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving op elk moment wijzigingen en correcties op deze website aan te brengen en/-of nadere richtlijnen toe te voegen.


De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is niet betrokken bij het wervingsproces. Echter:

 • Wij verwachten dat gebruikers van het platform zorgvuldig omgaan met de sollicitaties van onze studenten. U kunt het leerproces van onze studenten sterk ondersteunen door hen feedback te geven op hun sollicitaties- afwijzingen inclusief;
 • Wees bij het werven van studenten bewust van de studieverplichtingen van studenten en houd deze in gedachten bij het onderhandelen van uren stage dan wel werk;
 • We willen u aanmoedigen om een betaaltarief te hanteren dat passend is bij het niveau van de positie en het gewenste kandidaatprofiel.

Presenteer uw bedrijf

Indien u een vacature op ons VU Career Portal Rechtsgeleerdheid plaatst, dan bestaat er tevens de mogelijkheid kosteloos een bedrijfsprofiel aan te maken, waarbij u uw bedrijf nog eens extra onder de aandacht van onze studenten kunt brengen. Mocht u daarin geïnteresseerd zijn, vraag dan naar de voorwaarden en neemt u contact op met: stages.rechten@vu.nl.

Meer weten?
Voor nadere informatie over stages, de richtlijnen of het Career Portal neemt u contact op met de medewerkers van het Team VU Career Portal Rechtsgeleerdheid via stages.rechten@vu.nl.