Pans, mr. dr. E. (Esther)Deze pagina is verplaatst. U wordt doorgestuurd.

+31 20 59 85796
3a-46
e.pans@vu.nl
faculteit der rechtsgeleerdheid/faculty of law ( privaatrecht )
Senior-onderzoeker

Curriculum vitae
Esther Pans is in 2006 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit op een proefschrift over de euthanasiewet. Sinds 2006 werkt zij als advocaat, vanaf 2011 bij Kennedy Van der Laan  te Amsterdam.  Als advocaat is zij gespecialiseerd in gezondheidsrecht, medisch tuchtrecht en medisch aansprakelijkheidsrecht. Zij is onderdeel van het Team Gezondheidszorg van Kennedy Van der Laan.

Daarnaast is zij vanaf 2006 verbonden aan de sectie Privaatrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam, waar zij onder meer colleges gezondheidsrecht verzorgt. Sinds 1 oktober 2015 neemt Esther voor 1 dag per week als onderzoeker deel aan een juridisch onderzoek van de Vrije Universiteit naar de rechtspositie van wilsonbekwame mensen, zoals demente ouderen, psychiatrische patiënten en verstandelijk gehandicapten. 

Voorts heeft Esther sinds 2014 als lid-jurist zitting in het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te Amsterdam en is zij sinds 2016 algemeen bestuurslid bij de Stichting Levenseindekliniek te Den Haag. 

Onderwijsactiviteiten
Gezondheidsrecht

Onderzoeksactiviteiten
Publiceren, doceren en het geven van lezingen over de rechtspositie van wilsonbekwame mensen, toetsing van wilsbekwaamheid en euthanasie.

Expertise
Euthanasie, wilsbekwaamheid, medisch tuchtrecht, medische aansprakelijkheid, rechten van de patiënt, medisch beroepsgeheim, hoofdbehandelaarschap, levenstestament.

Kernpublicatie(s)

  • De normatieve grondslagen van het Nederlandse euthanasierecht (dissertatie Vrije Universiteit Amsterdam, 2006)

Publicaties  
Alle VU-publicaties, via Metis 
   
Postadres
Vrije Universiteit Amsterdam
Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam