Research Talent Track

De Research Talent Track (RTT) is een selectief programma bedoeld voor gemotiveerde en talentvolle masterstudenten die hun onderzoeksvaardigheden verder willen ontwikkelen en/of hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. Je leert en ervaart hoe wetenschappelijk onderzoek wordt verricht. Zo kom je er achter of een carrière in de wetenschap iets voor jou is en heb je betere kansen op de arbeidsmarkt.

De Research Talent Track (18 EC) is een extra curriculair programma dat bestaat uit drie vakken: Empirische onderzoeksvaardigheden RTT (6 EC), Academische onderzoeksvaardigheden RTT (6 EC) en een portfolio-opdracht (6 EC). Drie- tot vierwekelijks neem je deel aan Research café's, waar je je werk samen met begeleiders bespreekt. Daarnaast worden ervaren onderzoekers uitgenodigd om hun beste ‘tips & tricks’ te delen en te vertellen over hun ervaringen met het doen van onderzoek.

Als alle drie onderdelen van de RTT ieder afzonderlijk met een voldoende (bij een cijfer: minimaal een 6,0) zijn afgerond, krijgt de student een certificaat en wordt de Research Talent Track op de masterbul vermeld. Studenten krijgen geen cijfer voor deze track als geheel. De Research Talent Track is een extracurriculair programma, wat betekent dat je de studiepunten niet kunt inzetten in de keuzeruimte van de reguliere studie.

Bij internationale aanmeldingen wordt de track in het Engels gegeven.

Aanmelding en selectie

De Research Talent Track is gericht op getalenteerde masterstudenten van de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht, Notarieel Recht, Law and Politics of International Security, en International Crimes and Criminology die interesse in onderzoek hebben. 

De selectie voor de Research Talent Track vindt plaats in het najaar van 2019. Om je te kunnen aanmelden voor de selectie moet je uiterlijk op vrijdag 15 November 2019 om 12u (’s middags) een e-mail sturen naar secretarisonderwijs.rechten@vu.nl met als bijlagen een CV, een recente cijferlijst en een motivatiebrief. Vermeld indien van toepassing bij de aanmelding ook welke afstudeerrichting je volgt. Geinteresseerde studenten worden uitgenodigd voor een gesprek met de RTT-coördinator en de coördinator van hun afstudeerrichting.