Kopcursussen schakeltraject HBO-Rechten

Aanmelden

Als je het schakeltraject HBO-Rechten volgt, volg je het grootste deel van het programma aan de OU door middel van modules. Daarnaast volg je drie kopcursussen aan de VU (waaronder een pre-masterscriptie). Voor deze kopcursussen meld je je via het aanmeldformulier voor contractonderwijs. Je kunt pas starten met de kopcursussen aan de VU als je minimaal 10 modules van de Open Universiteit hebt afgerond. Je kunt aan de pre-masterscriptie beginnen als je álle modules van de OU hebt afgerond. Stuur in beide gevallen het bewijs mee met de aanmelding.

Let op: De kopcursussen worden slechts één keer per jaar op een vast moment aangeboden, de pre-masterscriptie twee keer per jaar. In de studiegids vindt u per vak terug wanneer het vak wordt aangeboden.

Meer informatie over de kosten

Afronding schakeltraject en inschrijving master

Na afronding van het volledige schakelprogramma ontvang je van de Open Universiteit een eindcertificaat. Voor inschrijving in de master dien je, naast een aanmelding in Studielink, een gewaarmerkte kopie van het eindcertificaat van het schakelprogramma in te leveren bij de toelatingscommissie (postvak 2e verdieping Initium) of te sturen per post naar:

Vrije Universiteit Amsterdam
Faculteit der Rechtsgeleerdheid
T.a.v. Toelatingscommissie
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Een gewaarmerkte kopie van het eindcertificaat kun je laten maken bij de Open Universiteit of bij de Centrale Studentenbalie in het hoofdgebouw. Neem hiervoor het origineel en een kopie van het certificaat mee.