Bacheloropleidingen

 Bacheloropleidingen

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit verzorgt opleidingen op het gebied van rechten en criminologie en heeft 4 bacheloropleidingen: Rechtsgeleerdheid, Notarieel Recht, Criminologie en Law in Society.

Manier van aanmelden

De VU vindt het belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past! VU Studiekeuzecheck helpt je hierbij.

De bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid en Notarieel Recht hanteren VU Studiekeuzecheck. Lees hier alles over VU Studiekeuzecheck bij de faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Criminologie hanteert een numerus fixus met 100% selectie. Lees hier meer over het aanmelden voor deze opleiding.

Law in Society heeft een selectieprocedure en hierdoor een afwijkende aanmeldingsprocedure. Hier vind je meer informatie over hun aanmeldingsprocedure.

Mee informatie over de Bacheloropleidingen

Klik in het overzicht hieronder op de opleiding van je keuze.

CriminologieCriminologie
Leer het begrip criminaliteit op multi- en interdisciplinaire wijze te onderzoeken: vanuit een juridische, sociologische, psychologische en pedagogische invalshoek.
Notarieel rechtNotarieel Recht
Als notaris ben je vaak betrokken bij de hoogte- en dieptepunten in een leven. Het is jouw taak om in al deze situaties te adviseren en daarbij de rechtszekerheid te bewaken, zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.
Rechtsgeleerdheid2
Rechtsgeleerdheid
Recht en onrecht kom je overal in de samenleving tegen. De opleiding leert je hoe je het recht wetenschappelijk bestudeert en hoe je het in de praktijk kunt toepassen.
Law in Society
Law in Society
De bacheloropleiding Law in Society aan de Vrije Universiteit Amsterdam is uniek – nergens anders wordt recht op deze manier onderwezen.

5 redenen om Rechten aan de VU te studeren

Start jij over een paar jaar een carrière als jurist? Wij geven je vijf redenen om Rechten aan de VU te studeren!