Opleiding en cursus pensioenrecht

opleiding cursus pensioenrecht

Expert worden op het gebied van pensioenrecht met opleidingen en lezingen pensioenrecht aan de VU

Bent u pensioen- of arbeidsrechtjurist, advocaat, jurist werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij of werkzaam bij een PZ of HRM afdeling en wilt u zich specialiseren op het gebied van pensioenrecht? Of wilt u op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen binnen het pensioenrecht? Bij de VU Law Academy kunt u kiezen uit verschillende actualiteiten lezingen en een opleiding (leergang) op het gebied van pensioenrecht:
 

Opleiding specialisatie pensioenrecht

Het onderwerp pensioen heeft de laatste jaren steeds meer juridische kanten gekregen. Als juridisch specialist of advocaat wilt u uw cliënten passend advies geven of adequaat ondersteunen. Uiteraard op basis van up-to-date kennis van het wettelijk en juridisch kader. In de leergang pensioenrecht krijgt u al deze kennis praktijkgericht behandeld.
 
Leerdoelen
U krijgt diepgaande kennis van het pensioenrecht. Daar hoort de wet- en regelgeving bij, de rechten en plichten van werkgevers, werknemers en pensioenuitvoerders in onderling verband. De leergang maakt u wegwijs in actuele pensioenrechtelijke thema’s mede aan de hand van rechtspraak en wetgeving in voorbereiding.

Actualiteitenlezingen pensioenrecht

De VU Law Academy en het Expertisecentrum Pensioenrecht aan de VU organiseren jaarlijks een serie van 4 lezingen over de meest actuele ontwikkelingen binnen het pensioenrecht. In elke lezing voeren gerenommeerde sprekers het woord. Het doel van de lezingen is het inventariseren, verkennen en bekritiseren van de juridische aspecten daarbij inbegrepen de fiscale invalshoek rondom pensioenen. <<strong>Actualiteitenlezingen
Lezing Actualiteiten Pensioenrecht I
Pensioen en flexibele arbeidsrelaties ONLINE
(woensdag 17 maart 2021)

Lezing Actualiteiten Pensioenrecht II
Wet toekomst pensioen** ONLINE
(woensdag 23 juni 2021)

Lezing Actualiteiten Pensioenrecht III
Nabestaandenpensioen | Zorgplichten**
(woensdag 29 september 2021)

Lezing Actualiteiten Pensioenrecht IV
Pensioenrechtspraak 2020/21**
(woensdag 1 december 2021)

** onder voorbehoud van het openbaar zijn van het wetsvoorstel; zo niet wordt deze lezing gewisseld met een najaar lezing

Bent u pensioenrecht jurist, adviseur of bent u werkzaam als PZ of HRM adviseur/medewerker, dan zijn deze lezingen zeker interessant voor u, want u bent weer geheel op de hoogte van de actualiteiten rondom het pensioenrecht.
 

Vaardigheidstrainingen voor juristen

Wilt u uw professionele vaardigheden versterken, bijvoorbeeld op het gebied van timemanagement, overtuigend pleiten of strategisch schrijven? Kijk dan eens bij onze vaardigheidstrainingen die zich specifiek richten op de juridische context.
 

Waarom een opleiding pensioenrecht bij de VU Law Academy?

Bij de VU Law Academy (VULaw) bent u als advocaat of bedrijfsjurist aan het juiste adres voor actuele, juridische cursussen en opleidingen op wetenschappelijk niveau. Onze opleidingen en cursussen bieden u de kennis waarmee u direct aan de slag kunt gaan in uw beroepspraktijk en uw cliënten passend advies kunt geven. Onze docenten werken in de wetenschap én in de praktijk (als advocaat of jurist). Met deze kennis bieden zij u inzicht en overzicht en kunt u de vertaalslag maken van wetenschap naar praktijk.

Opleidingen, cursussen en thema's binnen de VU Law Academy per doelgroep:
Ons aanbod voor advocaten
Ons aanbod voor de bedrijfsjurist
Ons aanbod voor (kandidaat) notarissen
Ons aanbod voor de gemeentejurist en overheidsjurist

Opleidingen, cursussen en thema's binnen de VU Law Academy per rechtsgebied:
Opleiding en cursussen aanbestedingsrecht
Opleiding en cursussen arbeidsrecht
Opleiding en cursus contractenrecht
Opleiding belastingrecht, fiscaliteit en pensioenrecht
Opleiding mediation voor juristen
Opleiding en cursus ondernemingsrecht en vennootschapsrecht
Cursus onderwijsrecht
Opleiding en cursus pensioenrecht
Opleiding en cursus strafrecht
Opleiding intergemeentelijke samenwerking
Opleiding gemeentelijke verordening en decentrale regelgeving
Juridische opleidingen
NOvA PO punten advocatuur

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021