Ontbijtsessie Ethisch Leiderschap op 3 april 2019

Recent klonk in het publieke debat een oproep tot meer ethisch leiderschap van juristen die werkzaam zijn in de corporate sector. In deze ontbijtsessie onderzoeken we wat een dergelijke taakopvatting voor de bedrijfsjurist, advocaat of fiscalist zou kunnen betekenen. Deze sessie beoogt daarmee de ethische reflectie op de eigen praktijk te stimuleren.

12-02-2019 | 12:58

Vragen die aan de orde komen zijn: hoe kunnen juristen werkzaam in de corporate sector gebruik maken van recente en historische voorbeelden van ‘best’ en ‘worst practices’? Wat is de reikwijdte van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de corporate jurist, wat zijn belangrijke obstakels en hoe kunnen die worden overwonnen?
 
Aan de hand van drie pitches van drie wetenschappers die hebben gepleit voor ethisch leiderschap, dr. Iris van Domselaar (UvA), prof. mr. Wouter Veraart (VU) en prof. mr. Jaap Winter (VU) zullen juristen over dit thema met elkaar in dialoog gaan -met inachtneming van de Chatham House Rule. De sessie is bedoeld voor (senior) juristen en advocaten die (meer) willen reflecteren op de ethische kant van hun dagelijkse praktijk.

In samenwerking met de UvA Amsterdam Centre on Legal Professions organiseert VULaw deze ontbijtsessie.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar de webpagina van de ontbijtsessie Ethisch Leiderschap.
Deel dit bericht met uw relaties.