Deelnemers vertellen over hun ervaringen met de nieuwe leergang Sport en Recht

In november 2018 ging de leergang Sport en Recht voor de eerste keer van start. Twee deelnemers, Carolien de Vries en Jeroen Ras, delen hun ervaringen met deze leergang.

12-02-2019 | 10:42

Carolien de Vries is adviseur juridische zaken bij Waterschap Drents Overijsselse Delta.

“In mijn dagelijks leven werk ik als adviseur juridische zaken. Privé ben ik een actief triatleet, dat is mijn passie. Toen ik een aankondiging van de leergang Sport en Recht voorbij zag komen was ik direct enthousiast. Ik had namelijk ook net een eerste gesprek gevoerd met een loopbaancoach, waarin ik mijn wens uitte om mijn werk en passie te gaan combineren. In de leergang leer je dat een passie voor sport ook echt belangrijk is om op dit terrein werkzaam te zijn, aangezien je "het spelletje" gewoon goed moet begrijpen om de rechtsregels die in een bepaalde situatie voorliggen te kunnen toepassen. Carolien de VriesSportrecht is een bijzonder interessant en zeer divers vakgebied. Ik zou de leergang dan ook zeker aan andere juristen en advocaten aanbevelen! Het is een vakgebied waarbij bestaande wetgeving op een bijzondere situatie van toepassing is. Om een voorbeeld te noemen: aansprakelijkheid binnen sportrecht ziet er qua uitwerking heel anders uit dan aansprakelijkheid binnen "de gewone wereld". Ik denk dat menig jurist/advocaat met een groot sporthart deze leergang als een belangrijke aanvulling op de huidige praktijk zal ervaren. Dankzij deze leergang heb ik een goed beeld gekregen van wat sportrecht allemaal omvat. Ik volg mijn hart en gevoel op zoek naar hoe ik binnen dit vakgebied mijn steentje ga bijdragen!”

Mr. Jeroen Ras is werkzaam als bedrijfsjurist bij TNO.

“Ik wilde me meer verdiepen in sportrecht en ontdekte dat de VU een leergang Sport & Recht aanbiedt. Opvallend aan deze leergang is dat veel van de sprekers en docenten uit de sportpraktijk komen, zoals advocaten en juristen van de KNVB en de Tennisbond. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat wanneer er ‘sport’ voor staat recht net even anders is. Wat sportrecht echt anders maakt zijn de vele onderwerpen waarmee je specifiek te maken kunt krijgen in de sportsector, zoals doping, tuchtrecht, transfers van spelers en de rechtspositie van sporters, die toch wezenlijk anders is dan die van een gewone werknemer. Jeroen RasDaar ging in de leergang dan ook veel aandacht naar uit.
Wie een passie heeft voor sport kan ik de leergang zeker aanbevelen: de manier van lesgeven was relaxed, waarbij praktijkverhalen werden afgewisseld met leerstukken. Ik ben nog geen expert, maar heb wel veel meer inzicht in en overzicht over wat speelt als het gaat om sportrecht en wat hierin bijzonder of juist normaal is.”

Ga hier naar de webpagina van de leergang Sport en Recht.
Deze leergang zal in het najaar van 2019 weer van start gaan!

Deel dit bericht met uw relaties.