Nieuwsoverzicht

Symposium: De overheid als Big Brother

18-10-19

De rechter bepaalt of de Nederlandse staat écht te ver is gegaan.

Nieuwe Leergang MBO: manoeuvreren tussen wetgeving en beleid

15-10-19

Als (juridisch) professional bij een mbo-instelling werk je in een spanningsveld tussen de brede opdracht van de instellingen én de uiteenlopende, hoge ambities van beleid en politiek.

Academische Mediation Pitch op 10 oktober 2019

10-10-19

Krijg de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek op deze unieke middag.

Alumnidag Rechten 2019

04-10-19

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam organiseert op vrijdagmiddag 11 oktober 2019 - in samenwerking met VU Law Academy - de jaarlijkse alumnidag voor alumni van de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Fiscaal recht.

Nieuwe leergang Financieel Toezichtrecht

30-09-19

Deze leergang is speciaal ontwikkeld voor de senior specialisten die verdieping zoeken in actuele ontwikkelingen in de Europese jurisprudentie en regelgeving voor de financiële sector, de wijzigende rollen van de toezichthouders en de hiermee verband houdende beleidsthema’s.

VU Law Academy docentenprijzen

30-09-19

Onlangs reikte Evelien Zwart, directeur VU Law Academy, de jaarlijkse docentenprijzen uit.

Vluchtelingen en studenten leren samen over recht in Know Your Rights

30-09-19

Zien hoe het recht werkt in de praktijk, vluchtelingen helpen en gelijkgestemde mensen ontmoeten. Het zijn veelgenoemde redenen waarom rechtenstudenten meedoen aan het programma 'Know Your Rights'. 'Know Your Rights' is een gezamenlijk onderwijsprogramma van DLA Piper, de VU en New Dutch Connections, waarin vluchtelingen en studenten tien weken lang samen lessen volgen over recht in Nederland.

Samenwerking tussen HvA en VU zorgt voor betere doorstroom hbo-studenten

25-09-19

Vanaf het huidige studiejaar verwelkomt de Vrije Universiteit met grote blijdschap een groep tweedejaars hbo-studenten aan de rechtenfaculteit. Dankzij een bijzondere samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit van Amsterdam kan een selectief aantal rechtenstudenten in het vervolg een universitaire bacheloropleiding integreren in hun hbo-studie.

Digitale flyer PAO cursussen najaar 2019

24-09-19

Afgelopen week hebben wij per post een flyer verzonden met ons opleidingsaanbod voor dit najaar 2019. Helaas is in de verzending iets misgegaan waardoor naam en adres niet goed gekoppeld waren. Hierdoor is het mogelijk dat u de flyer op de verkeerde naam heeft ontvangen of deze überhaupt niet heeft ontvangen.

5 tips om als jurist met conflicten om te gaan

20-09-19

Veel conflicten kunnen buiten de rechtszaal al worden opgelost. Bekijk onze 5 tips lees meer over de leergang Effectieve conflicthantering, onderhandelen en mediation voor juristen.

Bijzondere benoeming voor Rob van Hoven van Genderen

20-09-19

Rob van Hoven van Genderen is per 1 september niet alleen universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam, maar ook hoogleraar Artificial Intelligence, Robotics & Law aan de universiteit van Lapland.

Nieuwsbrief pensioenrecht 11 september 2019 door prof. dr. Erik Lutjens

16-09-19

In de nieuwsbrief Pensioenrecht voor juridische professionals leest u meer over recente uitspraken en kamerstukken op het gebied van Pensioenrecht.

Wij zijn de baas

03-09-19

Terugblik Opening Academisch Jaar 2 september 2019

Uitstekende resultaten accreditatie Bachelor en Master Criminologie

02-08-19

Afgelopen januari zijn beoogde leerresultaten, de onderwijsleeromgeving, de toetsing en de gerealiseerde leerresultaten van de opleiding Criminologie beoordeeld door een deskundigenpanel van de NVAO.

Master International Crimes, Conflict and Criminology (ICC) goed beoordeeld door NVAO

02-08-19

Afgelopen januari is de masteropleiding ICC beoordeeld door de NVAO. Op drie van de vier standaarden zijn bovengemiddelde scores behaald. Daarmee is de accreditatie van deze master ook opnieuw verlengd.