Nieuwsoverzicht

Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus in gesprek met VU-studenten

15-03-18

Maandag 19 maart gaat minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus op de VU in gesprek met studenten over "Een kijk op (lokale) veiligheid" . VU-student van het jaar Eva de Jong zal hem onderwerpen aan de vragen van studenten. Na afloop is er de mogelijkheid om met de minister in gesprek te gaan tijdens een afsluitende borrel.

Ondernemingsrecht en Fiscaal recht zijn ‘topopleiding’

08-03-18

De masters Ondernemingsrecht en Fiscaal recht krijgen in de Keuzegids Masters 2018 het predicaat ‘topopleiding’.

Maak ruimte voor experimentele wetgeving

02-03-18

Het recente regeerakkoord van het kabinet Rutte III illustreert het goed; experimentele wetgeving is in, zo stelt Rianne Jacobs in haar oratie.

Studente arbeidsrecht Diewertje van Kesteren wint scriptieprijs voor de vakbeweging!

21-02-18

Woensdag 14 februari jl. vond tijdens tijdens een wetenschapsmiddag van het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging De Burcht de uitreiking plaats van de scriptieprijs voor de vakbeweging. De scriptieprijs is een prijs ter bekroning van een (afstudeer)scriptie of afstudeerwerkstuk over een onderwerp dat betrekking heeft op het werkgebied of de rol van de vakbeweging.

Wie betaalt bepaalt? De wetenschappelijke integriteit van contractonderzoek onder druk

13-02-18

Naar aanleiding van de commotie rond de WODC organiseert de Vereniging voor de Sociaalwetenschappelijke bestudering van het Recht (VSR) op 2 maart a.s. in de Kerkzaal van de VU een studiemiddag over wetenschappelijke integriteit.

Projectgroep Gerede Twijfel komt met nieuw boek: De dansende dader

08-02-18

Als de rechter iemand veroordeelt, kan hij of zij er nooit helemaal zeker van zijn dat de veroordeling terecht is. Een goed rechtssysteem is niet een rechtssysteem zonder rechterlijke dwalingen, maar een systeem waarin dwalingen zoveel mogelijk worden beperkt. Ook in het Nederlandse rechtssysteem komen onvermijdelijk rechterlijke dwalingen voor en om deze dwalingen te onderzoeken en potentieel tot nieuwe inzichten te komen is het project Gerede Twijfel opgezet. Zij komen deze maand uit met hun nieuwste boek “De dansende dader”.

Towards safety and security at local level

07-02-18

How can safety and security be improved at the local level? Marc Schuilenburg, lecturer in Criminal Law and Criminology was joined by his colleagues Yvette Schoenmakers and Judith van Zanten in a study examining ways in which the perception of neighbourhood safety can be enhanced. The researchers focused on the City of Rotterdam, and sought ways to strengthen the positive factors of living as a community, which include care for others, mutual trust and social inclusion.

Law student wins University's thesis prize

07-02-18

Law student Marie Hemelrijk has been named the winner of the Vrije Universiteit Amsterdam Thesis Prize, given in recognition of the best undergraduate thesis submitted during the 2016/2017 academic year. According to the jury’s report, her work represents “a fine combination of creativity and academic insight.”

Vrije Universiteit Amsterdam student wins Willem Nagel Prize 2017

07-02-18

Researcher Evelien Hoeben examined the correlation between ‘unstructured socializing’ and juvenile delinquency. Her work has resulted in a remarkable book.

Rechtenstudent wint VU Scriptieprijs

31-01-18

Rechtenstudent Marie Hemelrijk schreef afgelopen collegejaar de beste bachelorscriptie van de VU.

Joke Harte benoemd tot hoogleraar

22-01-18

De benoeming is in het kader van de Westerdijk talentimpuls.

Prijzen verlaagd van een groot aantal cursussen!

18-01-18

Goed nieuws voor wie overweegt zich in te schrijven voor een van de vele cursussen die dit voorjaar worden aangeboden.

VU Bachelordag 10 februari

17-01-18

Op zaterdag 10 februari vindt de VU Bachelordag plaats, het moment om als scholier kennis te maken met de VU en al haar bacheloropleidingen.

Wouter Werner receives a Käte Hamburger scholarship

17-01-18

Wouter Werner has received one year funding from the ³Käte Hamburger Centre² for research in the humanities.

VU-studente wint Willem Nagelprijs 2017

08-01-18

Het onderzoek van Evelien Hoeben kijkt naar de relatie tussen rondhangen (‘unstructured socializing’) en jeugdcriminaliteit. Haar aanpak heeft geleid tot een bijzonder boek.