Coronavirus: updates en veelgestelde vragen

23-02-21

Laatste wijziging op dinsdag 23 februari: update over de verlenging van de avondklok en de lockdown tot 15 maart.

Advies Commissie Letschert omtrent nieuwe Wetboek van Strafvordering naar Tweede Kamer

17-02-21

De strafrechtketen moet de handen ineen slaan om in de volle breedte een ferme stap vooruit zetten. Bovenal dat maakt het mogelijk om het nieuwe Wetboek van Strafvordering straks succesvol in te voeren en samen de kansen te benutten die het wetboek biedt voor versterking van de kwaliteit en doelmatigheid van de keten en voor verkorting van doorlooptijden van strafzaken.

Johan Lievens winnaar DocenTalentPrijs 2020

02-02-21

Johan Lievens, docent bij de afdeling Staats- en Bestuursrecht, is afgelopen donderdag verkozen tot ‘favoriete docent’ dankzij zijn extreme ambitie en inzet tijdens zijn lessen.

Nieuw bij het Career Office: workshop Personal Branding

21-01-21

Het Career Office heeft een nieuwe workshop in haar pakket opgenomen! In de workshop Personal Branding leren studenten alles over hoe zij zichzelf als een krachtig merk neerzetten.

Voorjaarsprogramma PAO-cursussen bekend

20-01-21

Wilt u in dit nieuwe jaar bijblijven in uw vakgebied en vanuit huis uw kennis verdiepen of actualiseren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

NIAS fellowship voor Karin de Vries

15-01-21

Karin de Vries heeft een fellowship gekregen van het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS). Het fellowship stelt haar in staat om van september 2021 t/m januari 2022 bij het NIAS onderzoek te doen. Daarbij wordt een vervangingssubsidie voor onderwijstaken geboden.

Toekenning subsidie NWO voor project over conflictresolutie in het COVID-19-tijdperk

08-01-21

De aanvraag van Catrien Bijleveld en Ton Hol (UU) bij NWO in de Nationale Wetenschapsagenda Kleine projecten voor NWA-routes is gehonoreerd.

Victor van der Geest, Veroni Eichelsheim en partners halen onderzoekssubsidie van ZonMw binnen

05-01-21

Victor van der Geest (Crimi) heeft samen met Veroni Eichelsheim van het NSCR en enkele andere consortiumpartners een onderzoekssubsidie van ZonMw binnengehaald!

Oud VU-student wint de Staatsrecht Scriptieprijs

05-01-21

Oud VU-student Leonore ten Hulsen heeft de Scriptieprijs van de Staatsrechtkring 2020 gewonnen met haar Masterscriptie ‘Open Sourcing Evidence from the Internet’. Ze scheef deze scriptie onder begeleiding van Anne de Hingh. Leonore Studeerde in 2020 af aan de Vrije Universiteit in de Master Rechtsgeleerdheid met de afstudeerrichting Internet, Intellectuele eigendom en ICT.

Betere Europese procedures en steun bij het krijgen van schadevergoedingen bij seksueel geweld

21-12-20

Schadevergoedingen aan slachtoffers van seksueel geweld hoeven in veel landen niet betaald te worden als de dader geen geld heeft. In Nederland is dit beter geregeld. Dit blijkt uit FAIRCOM-onderzoek van Nieke Elbers en Arno Akkermans. In hun onderzoeksrapport doen zij een aantal aanbevelingen voor een effectievere Europese schadevergoedingsprocedure voor slachtoffers van seksueel geweld.

Fijne kerstdagen en een gezond 2021!

21-12-20

2020 is een bijzonder en enerverend jaar geweest. De VU Law Academy wenst u daarom extra fijne kerstdagen en vooral een gezond 2021.

3de Online informatiesessie vernieuwde leergang Pensioenrecht

21-12-20

Op dinsdag 9 februari van vier tot vijf organiseert VU Law Academy de 3de online informatiesessie, waarin cursusleider prof. dr. Erik Lutjens en mr. Monique van der Poel meer vertellen en vragen beantwoorden over de vernieuwde leergang Pensioenrecht die 23 maart 2021 van start gaat.

VU-student Süleyman Tosun wint Echo Award

15-12-20

Süleyman Tosun, VU-student Law & Politics of International Security, heeft een Echo Award gekregen van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven.

Drie VU-studenten in de Top 3 van de scriptieprijs van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht

27-11-20

Op donderdag 26 november is tijdens de jaarvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA) de tweejaarlijkse scriptieprijs van de NVvA uitgereikt.

2 miljoen euro voor een NWA-ORC onderzoek naar een nieuwe balans tussen empowerment en bescherming van ouderen vanuit een juridisch-empirisch perspectief

25-11-20

Een team van toponderzoekers onder leiding van Masha Antokolskaia, hoogleraar privaatrecht in het bijzonder familierecht aan de rechtenfaculteit van de VU, sleept met een interdisciplinair consortium maar liefst 2 miljoen euro in de wacht om een nieuw modern systeem van maatregelen van juridische bescherming van ouderen te ontwerpen.