CONGRES TOEZICHT, CONTROLE EN HANDHAVING KANSSPELEN IN NEDERLAND

02-12-19

Op 19 december 2019 vindt het congres Toezicht, controle en handhaving kansspelen in Nederland plaats, onder leiding van prof. mr. Marjan Olfers, bijzonder hoogleraar Sport & Recht bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Alle najaarscursussen 2019 gaan zeker door!

28-11-19

Alle onze cursussen tot en met 17 december 2019 gaan zeker door! Goed nieuws in het geval u nog punten moet halen in 2019.

Afscheid hoogleraar Mensenrechten Martin Kuijer na 15 jaar VU

26-11-19

Martin Kuijer neemt vanaf 1 januari 2020 als raadsheer zitting in de Hoge Raad. Hiermee komt er voor nu een einde aan zijn VU-carrière.

Hylkje de Jong per 1 december hoogleraar Rechtsgeschiedenis

26-11-19

Hylkje de Jong, universitair docent Rechtstheorie en Rechtsgeschiedenis, zal per 1 december benoemd worden tot hoogleraar Rechtsgeschiedenis.

Amsterdam Law Forum weer compleet!

22-11-19

Vorige week is het nieuwe Amsterdam Law Forum team gevormd. Amsterdam Law Forum is het ‘Internationaal Recht Tijdschrift’ van de Vrije Universiteit dat wordt gerund door studenten.

Minister Grapperhaus te gast bij het Cross-cultural Human Rights Centre

13-11-19

Op vrijdag 7 november jl. was de minister van Justitie & Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, te gast bij het Cross-cultural Human Rights Centre.

De VIVA400 is bekend: stem op Elanie Rodermond!

11-11-19

Hij is er weer: de VIVA400! Dé lijst met 400 vrouwen die uitblinken in hun vakgebied en maar liefst drie zijn er aan de VU verbonden. Onder wie universitair docent Criminologie Elanie Rodermond.

Martijn Stronks nieuwe aanwinst Amsterdam Young Academy

08-11-19

De Academie is een onafhankelijk platform waar getalenteerde jonge wetenschappers uit verschillende disciplines samenkomen om inzichten te ontwikkelen over wetenschap, wetenschappelijk beleid en de relatie tussen wetenschap en samenleving in Amsterdam.

Martin Luther King Lezing 2019

05-11-19

Van harte nodigen we je uit voor de lezing op 28 november van 19.30 – 21.15 uur in de Aula van het Hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Nieuwsbrief pensioenrecht 24 oktober 2019 door prof. dr. Erik Lutjens

24-10-19

In de nieuwsbrief Pensioenrecht voor juridische professionals leest u meer over recente uitspraken en kamerstukken op het gebied van Pensioenrecht.

Drie opleidingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid op eerste plaats in Nationale Studenten Enquête 2019

23-10-19

Op 23 oktober zijn de uitslagen van de Nationale Studenten Enquête 2019 bekend gemaakt. Er is niet alleen goed nieuws voor de universiteit in zijn algemeen – die steeg van een derde naar een gedeelde eerste plaats bij brede universiteiten – maar ook voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, waar maar liefst drie opleidingen een eerste plek wisten te bemachtigen.

Symposium: De overheid als Big Brother

18-10-19

De rechter bepaalt of de Nederlandse staat écht te ver is gegaan.

Nieuwe Leergang MBO: manoeuvreren tussen wetgeving en beleid

15-10-19

Als (juridisch) professional bij een mbo-instelling werk je in een spanningsveld tussen de brede opdracht van de instellingen én de uiteenlopende, hoge ambities van beleid en politiek.

Academische Mediation Pitch op 10 oktober 2019

10-10-19

Krijg de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek op deze unieke middag.

Alumnidag Rechten 2019

04-10-19

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam organiseert op vrijdagmiddag 11 oktober 2019 - in samenwerking met VU Law Academy - de jaarlijkse alumnidag voor alumni van de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Fiscaal recht.