De Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot

16-01-20

De Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot is één van de meest prestigieuze internationale pleitwedstrijden van de wereld. Het doel van de Vis Moot is om de studie van internationaal handelsrecht en arbitrage als methode voor de beslechting van internationale zakelijke geschillen te bevorderen. De Vis Moot beoogt deze doelstelling te verwezenlijken door internationaal handelsrecht toe te passen op een concrete casus en de juristen van de toekomst op te leiden op het gebied van alternatieve geschillenbeslechting.

Eerste cursussen voorjaar 2020 bekend

19-12-19

De eerste cursussen die plaatsvinden in het voorjaar 2020 zijn inmiddels bekend.

Thema's lezingen Pensioenrecht 2020 bekend

12-12-19

Actualiteitenlezingen Pensioenrecht 2020.

Alle najaarscursussen 2019 gaan zeker door!

28-11-19

Alle onze cursussen tot en met 17 december 2019 gaan zeker door! Goed nieuws in het geval u nog punten moet halen in 2019.

Britta van Beers benoemd tot URC-hoogleraar

26-11-19

Per 1 januari benoemt de VU rechtsfilosofe Britta van Beers tot hoogleraar in het University Research Chair (URC) programma.

Afscheid hoogleraar Mensenrechten Martin Kuijer na 15 jaar VU

26-11-19

Martin Kuijer neemt vanaf 1 januari 2020 als raadsheer zitting in de Hoge Raad. Hiermee komt er voor nu een einde aan zijn VU-carrière.

Hylkje de Jong per 1 december hoogleraar Rechtsgeschiedenis

26-11-19

Hylkje de Jong, universitair docent Rechtstheorie en Rechtsgeschiedenis, zal per 1 december benoemd worden tot hoogleraar Rechtsgeschiedenis.

Amsterdam Law Forum weer compleet!

22-11-19

Vorige week is het nieuwe Amsterdam Law Forum team gevormd. Amsterdam Law Forum is het ‘Internationaal Recht Tijdschrift’ van de Vrije Universiteit dat wordt gerund door studenten.

Minister Grapperhaus te gast bij het Cross-cultural Human Rights Centre

13-11-19

Op vrijdag 7 november jl. was de minister van Justitie & Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, te gast bij het Cross-cultural Human Rights Centre.

De VIVA400 is bekend: stem op Elanie Rodermond!

11-11-19

Hij is er weer: de VIVA400! Dé lijst met 400 vrouwen die uitblinken in hun vakgebied en maar liefst drie zijn er aan de VU verbonden. Onder wie universitair docent Criminologie Elanie Rodermond.

Martijn Stronks nieuwe aanwinst Amsterdam Young Academy

08-11-19

De Academie is een onafhankelijk platform waar getalenteerde jonge wetenschappers uit verschillende disciplines samenkomen om inzichten te ontwikkelen over wetenschap, wetenschappelijk beleid en de relatie tussen wetenschap en samenleving in Amsterdam.

Martin Luther King Lezing 2019

05-11-19

Van harte nodigen we je uit voor de lezing op 28 november van 19.30 – 21.15 uur in de Aula van het Hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Nieuwsbrief pensioenrecht 24 oktober 2019 door prof. dr. Erik Lutjens

24-10-19

In de nieuwsbrief Pensioenrecht voor juridische professionals leest u meer over recente uitspraken en kamerstukken op het gebied van Pensioenrecht.