Nieuws

Op deze pagina treft u het laatste nieuws aan van de VU Law Academy.

Nieuws
 • Geen prijsverhogingen in 2017
  15 december 2016
  Goed nieuws: om onze toegankelijkheid voor juristen en advocaten te waarborgen zal de VU Law Academy komend jaar geen prijsverhogingen doorvoeren.
  Dat betekent dat u in 2017 kwalitatief hoogwaardige cursussen en trainingen kunt volgen tegen hetzelfde aantrekkelijke tarief!

 • Cursusprogramma voorjaar 2017 bekend
  15 december 2016
  Dit voorjaar kunt u weer diverse juridische PAO cursussen volgen bij de VU Law Academy.
  Welke cursus gaat u dit voorjaar volgen? Bekijk het overzicht met alle 22 cursussen en trainingen op de cursuspagina 2017.

 • NIEUWE cursus: Nieuwe wet uitfasering pensioen in eigen beheer
  8 december 2016
  Deze cursus vindt plaats op donderdag 16 maart 2017 van 12.30-17.30 uur
  m.m.v. mr. Hans Buijze en prof. mr. Herman Kappelle

 • Programma bekend van de cursus jeugdrecht en jeugdstrafrecht - 6 en 13 december
  28 november 2016
  Deze cursus biedt u een gedegen inleiding in het jeugdrecht, het jeugdbeschermingsrecht en het jeugdstraf(process)recht. Hier kunt u het volledige programma downloaden. Voor deze cursus zijn er nog plaatsen vrij!

 • Programma bekend van de cursus jeugdrecht en jeugdstrafrecht - 6 en 13 december
  28 november 2016
  Deze cursus biedt u een gedegen inleiding in het jeugdrecht, het jeugdbeschermingsrecht en het jeugdstraf(process)recht.
  Vanaf vandaag kunt u het volledige programma downloaden. Voor deze cursus zijn er nog plaatsen vrij!

 • Alle PAO cursussen gaan in deze laaste paar weken van dit jaar door
  8 november 2016
  Wilt u uw verplichte PAO punten nog halen dit jaar? Dat kan bij ons. De PAO cursussen die op het programma staan worden NIET geannuleerd!

 • Congres Grensoverschrijdende werknemers: arbeidsrecht, fiscaliteit, pensioen en sociale zekerheid op 24 november 2016
  Gepubliceerd: 26 september 2016
  Een werkgever die een werknemer uitzendt naar het buitenland of een werknemer aantrekt vanuit het buitenland krijgt te maken met verschillen in arbeidrecht, fiscaliteit, pensioen en sociale zekerheid. Dit congres biedt u een antwoord op de hiermee verband houdende vragen en geeft praktische handvatten waar de werkgever en de werknemer mee te maken hebben bij grensoverschrijdende arbeid.

 • NIEUW: Leergang Intellectueel eigendomsrecht
  15 september 2016
  Met deze leergang verbreedt en verdiept u uw kennis op gebied van het intellectueel eigendomsrecht. Alle relevante thema's passeren de revue: het auteurs-, databanken- en portretrecht, het merken-, modellen- en handelsnaamrecht, het octrooirecht, en de voor deze rechten ter beschikking staande handhavingsinstrumenten. Met deze leergang leert u niet alleen de intellectuele eigendomsrechten beter kennen, maar krijgt u ook inzicht in het strategiscghe gebruik en het efficiënte beheer van deze rechten.

 • Route naar VU-VUmc via afslag S108 en kruising De Boelelaan-Boechorststraat weer open, vanaf 2 september wel verkeershinder bij afslag S109
  29 augustus 2016
  De kruising bij VU-VUmc (De Boelelaan-Boechorststraat-Mahlerlaan) is vanaf maandag 29 augustus 2016 weer toegankelijk voor al het verkeer. De werkzaamheden aan het oostelijke deel van de De Boelelaan (noordelijke rijstrook tussen Beethovenstraat en Europaboulevard) kunnen echter de komende maanden voor verkeershinder zorgen in verband met verkeersomleidingen. De Gemeente adviseert automobilisten die de omgeving Zuidas-VU-VUmc via de A10 benaderen om de afslag S108 (VUmc) te nemen en via de De Boelelaan - Amstelveenseweg naar hun bestemming te rijden. Meer informatie hierover vindt u op deze webpagina van gemeente Amsterdam.

 • Wij wensen u een prettige zomer en hopen u na de zomer weer te zien bij een van onze cursussen, leergangen, lezingen pensioen, arbeidsrecht of studiemiddagen aanbestedingsrecht
  12 juli 2016

 • Almuni korting voor cursisten leergangen
  29 juni 2016
  Heeft u de afgelopen drie jaar een leergang bij ons gevolgd? Dan krijgt u bij inschrijving voor een tweede leergang € 200,- korting. Deze korting is n.i.c. met andere kortingen.

 • Nieuwe cursus:
  de nieuwe privacy verordening: risico's en oplossingen voor de praktijk
  23 juni 2016
  Deze cursus wordt gehouden op 27 oktober 2016 en is gericht op kennisvernieuwing en praktische toepassing van de kennis bij de imple-mentatie van het privacybeleid van de eigen organisatie of de advisering van de cliënt.
             
 • Programma 2de lezing arbeidsrecht bekend:
  30 juni 2016 van 14.30 - 17.15 uur
  Er wordt aandacht besteed aan recente ontwikkelingen in de jurisprudentie over de kwalificatie van de dienstbetrekking en de recente vervanging van de Verklaring Arbeidsrelatie door modelovereenkomsten krachtens de wet Deregulering Beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Daarna wordt ingegaan op recente ontwikkelingen in jurisprudentie en regelgeving voor wat betreft flexibele relaties zoals overeenkomsten voor bepaalde tijd, oproepkrachten en payrollovereenkomsten. 
   
 • Incompany mogelijkheden nu nog toegankelijker:
  bezoek de geheel vernieuwde incompany pagina's
  empty
  28 april 2016
  Op zoek naar een cursus die precies aansluit bij de opleidingswens(en) van uw organisatie? Vanaf vandaag krijgt u nog beter zicht op de schat aan cursusmogelijkheden van de VU Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Laat u inspireren en grasduin door de expertises waarover onze docenten beschikken, bekijk de kant en klare cursusmogelijkheden of nodig een specifieke docent uit voor uw incompanyvraag.
  individuele benadering • planning die u uitkomt • inhoud gekoppeld aan uw praktijk
             
 • Congres Naar een nieuwe regeling voor de personenvennootschappen op 15 juni 2016
  14 april 2016
  Tijdens dit congres worden de knelpunten besproken van de huidige wettelijke regeling voor de personenvennootschap, en wordt het concept van het nieuwe wetsvoorstel gepresenteerd. Hierbij is alle ruimte voor discussie en het stellen van vragen. Uw inbreng en die van de inleiders van de conferentie zullen hun weerslag vinden in het uiteindelijke voorstel. Mis deze kans niet! Dit congres wordt georganiseerd door de VU Law Academy en CPO met inhoudelijke inbreng van ZIFO/Van der Heijden Instituut.
          
 • Nieuw: Leergang Verdieping contractenrecht start 31 oktober 2016
  11 april 2016
  Wilt u de centrale leerstukken van het contractenrecht en de praktische toepassing hiervan op het hoogste niveau beheersen? Kies dan voor de nieuwe leergang Verdieping contractenrecht.
          
 • Nieuw:Leergang Financieel-economisch strafrechtstart najaar 2016 
  25 februari 2016
  Bent u een ambitieuze jurist die zich (verder) wil professionaliseren in het financieel-economisch strafrecht? Schrijf u dan in voor de nieuwe leergang Financieel-economisch strafrecht. 

 • VU Law Academy gaat samenwerken met de Pensioen Netwerk Groep
  3 februari 2016
  De VU Law Academy is een samenwerking aangegaan met de Pensioen Netwerk Groep (PNG). De leden van PNG ontvangen een aantrekkelijke korting op de Actualiteitenlezingen Pensioenrecht en op het congres: Nieuwe modaliteiten voor pensioenuitvoering (2 maart)

 • Nieuwe leergang: Onderwijsrecht
  25 januari 2016
  Tijdens deze leergang krijgt u kennis van en inzicht in het onderwijsrecht. Speciale aandacht is er voor de mate en vorm waarin dit recht het onderwijs en de organisatie daarvan in de praktijk beïnvloedt. Lees verder...
             
 • Twee nieuwe webcolleges
  24 november 2015
  U kunt sinds kort kiezen uit twee nieuwe webcolleges om thuis te volgen:
  - Inleiding in het Aanbestedingsrecht
  - Welke mogelijkheden biedt de Wet aanpak schijnconstructies?
  Haal voor € 130,- 2 PO opleidingspunten. Bekijk hier alle webcolleges.            
              
 • Zeer tevreden klanten VU Law in evaluaties 2015
  24 september 2015
  De cursisten van de VU Law Academy hebben de jaarlijkse cursusevaluatie zeer positief ingevuld. Zij waarderen het programma en de docent gemiddeld met een 8. Lees verder...
             
 • Nieuw: kies uw abonnement
  20 augustus 2015
  PO abonnement, VSO abonnement of PO+ abonnement. Lees meer en maak uw keuze! 
  .       
 

 

       Twitter button  LinkedIn button