Nieuwsoverzicht

Coronavirus: Stapsgewijs terug naar de campus

07-07-20

Laatste wijziging op dinsdag 7 juli: update over het onderwijs van de VU tot eind 2020.

Online Belastingpoort ‘Ons belastingstelsel na Corona’

30-06-20

Op 25 juni organiseerde de NOB opnieuw een digitale Belastingpoort. Ditmaal over de vraag in hoeverre de beleidsopties uit de recente bouwstenen rapporten en het CPB rapport ‘Kansrijk Belastingbeleid’ door de coronacrisis in een ander daglicht komen te staan. Of bieden deze opties juist een goede basis voor belastingheffing in de post-corona economie en samenleving? Daarover gingen sprekers uit de wetenschap, het CPB, de FNV en andere organisaties onder leiding van dagvoorzitter Esther van Rijswijk met elkaar in gesprek. Deze online Belastingpoort startte met een interview door Esther van Rijswijk met staatsecretaris Hans Vijlbrief en NOB voorzitter Bartjan Zoetmulder.

ALF Spring Issue 2020: Kennis opdoen in een tijd van ‘Social Distancing’

30-06-20

Het redactieteam van Amsterdam Law Forum (ALF) heeft gedurende de tumultueuze periode niet stilgezeten en brengt ook dit jaar een gloednieuwe Spring Issue uit. In deze nieuwe issue leveren verschillende auteurs opnieuw een waardevolle bijdrage aan de voortzetting van de discours rondom internationaal en transnationaal recht.

OVR Wisselleerstoel toegekend aan Frederik Dhondt

29-06-20

Sinds 2018 kent de Stichting tot uitgaaf der bronnen van het Oude Vaderlandsche Recht (OVR), mede ondersteund door het Mr. Joseph Winkel Studiefonds Rechtsgeschiedenis, de tweejaarlijkse wisselleerstoel OVR toe. Aankomend academisch jaar valt de eer te beurt aan Frederik Dhondt, professor aan de Vrije Universiteit Brussel.

Studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

17-06-20

Ook in deze onzekere tijden verwelkomen we je graag als student!

Nieuwsbrief pensioenrecht 7 juni 2020 door prof. dr. Erik Lutjens

08-06-20

In de nieuwsbrief Pensioenrecht voor juridische professionals leest u meer over recente uitspraken en kamerstukken op het gebied van Pensioenrecht.

Nieuwe leergang Sociaal Zekerheidsrecht: erkend door RvR

03-06-20

Sociaal Zekerheidsrecht is een specialistisch en snel veranderend vakgebied. Hoe houdt u als advocaat, arbeidsjurist of HRM/PZ specialist uw kennis up-to-date? En hoe past u die toe in de praktijk? De VU Law Academy helpt u met de leergang Sociaal Zekerheidsrecht de basis te leggen voor het effectief adviseren en vertegenwoordigen van cliënten in dit complexe domein.

In memoriam: Helmi Levelt- Overmars

18-05-20

Op 5 mei 2020 is Helmi Levelt- Overmars overleden. Zij bekleedde van 1987 tot 1997 de bijzondere leerstoel sociale-zekerheidsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Haar academische werkzaamheden bestreken het gehele terrein van de sociale zekerheid, met bijzondere aandacht voor de uitvoeringsorganisatie en de gelijke behandeling van mannen en vrouwen.

Vacature: Meld je aan voor een bestuursjaar bij de Juridische Faculteitsvereniging van de VU, QBDBD!

18-05-20

Qui Bene Distinguit, Bene Docet (hierna: QBDBD) is dé Juridische Faculteitsvereniging van de Vrije Universiteit. QBDBD is er voor iedere student van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

NIEUW: Online juridische actualiteitencolleges

06-05-20

De VU Law Academy gaat van start met het verzorgen van online juridische actualiteitencolleges.

VU Summer School

20-04-20

We offer interactive 2-week courses that students can join from the comfort of their own home. Bachelor and Master students, PhD staff and professionals are all welcome to apply.

Arnon Grunberg onderzoekt blinde gehoorzaamheid

20-04-20

Donderdag 14 mei spreekt Vrije Schrijver Arnon Grunberg de Abraham Kuyper Lezing uit.

Projectgroep Gerede Twijfel komt met nieuw boek: De dood van een politie-aspirant

09-04-20

Als de rechter iemand veroordeelt, kan hij of zij er nooit helemaal zeker van zijn dat de veroordeling terecht is. Een goed rechtssysteem is niet een rechtssysteem zonder rechterlijke dwalingen, maar een systeem waarin dwalingen zoveel mogelijk worden beperkt. Ook in het Nederlandse rechtssysteem komen onvermijdelijk rechterlijke dwalingen voor en om deze dwalingen te onderzoeken en potentieel tot nieuwe inzichten te komen is het project Gerede Twijfel opgezet. Zij komen deze maand uit met hun nieuwste boek “De dood van een politie-aspirant”.

RCH sluit zich aan bij nationaal COVID-19 expertise portaal

07-04-20

Faculteit der Rechtsgeleerdheid stelt haar kennis via het nationale portaal SSH (sociale wetenschappen, economie, rechtsgeleerdheid en geesteswetenschappen) ter beschikking met betrekking tot het corona virus.

Winter Issue 'Amsterdam Law Forum' uit op vernieuwde website

30-03-20

Het officiële rechtenblad van de Vrije Universiteit Amsterdam brengt hun eerste nummer van het jaar uit op de verbeterde website.