Abraham Kuyper Lezing met Annelies Verbeke

12-04-19

Taalliefhebbers aller landen verenigt u! De diversiteit van onze boekenkasten staat onder druk, waarschuwt de Vlaamse auteur Annelies Verbeke en dit jaar de Vrije Schrijver van de VU. Zij houdt dit jaar op 21 mei de Abraham Kuyper Lezing: ‘De taal van de wereld’.

Nieuwe betaalde parkeermogelijkheid aan de VU

11-04-19

De Vrije Universiteit beschikt vanaf heden over een parkeergarage voor docenten, bezoekers en cursisten.

Moot Court Competition

10-04-19

Vanwege het vijfjarige bestaan van the Migration Law Clinic – gelanceerd door de Vrije Universiteit- organiseert het Amsterdam Centre for Migration and Refugee Law de ‘International Migration and Refugee Law Moot Court Competition’ op 9 en 10 mei 2019.

Nieuwsbrief pensioenrecht 30 april2019 door prof. dr. Erik Lutjens

10-04-19

In de nieuwsbrief Pensioenrecht voor juridische professionals leest u meer over recente uitspraken en kamerstukken op het gebied van Pensioenrecht.

Bermuda Triangle – Licensing, Filtering and Privileging User-Generated Content Under the New Directive on Copyright in the Digital Single Market

09-04-19

De Richtlijn auteursrecht is op 26 maart 2019 door het Europees parlement aangenomen. Martin Senftleben, hoogleraar Intellectuele eigendom aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft een artikel geschreven over de mogelijke implicaties van de wet voor onze nationale wetgeving. Hierin benoemt hij drie ingrediënten die in deze nieuwe wetgeving terug dienen te komen.

Leergang voor gemeentejuristen - Inleven in de ander staat centraal

09-04-19

De rol van de gemeentejurist verandert. Er is behoefte aan juridisch medewerkers die zich kunnen inleven in het perspectief van bestuur, politiek en burger en van daaruit effectief kunnen handelen. Vrije Universiteit Amsterdam onderzocht wat juristen daarvoor nodig hebben en ontwikkelde de leergang 'De gemeentejurist van de toekomst'.

Luigi Corrias ontvangt fellowship van NIAS

29-03-19

Luigi Corrias heeft een fellowship gekregen van het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS).

Debatmiddag ‘De toekomst van de notariële opleiding’

28-03-19

De universitaire opleiding Notarieel recht maakt dit collegejaar zestig jaar deel uit van het onderwijsaanbod van de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit vieren wij op woensdag 5 juni 2019 met een notariële debatmiddag.

Marcelle Reneman ontvangt Comeniusbeurs voor programma Street Law voor bachelorstudenten Rechtsgeleerdheid

25-03-19

In het programma Street Law staan bachelorstudenten Rechtsgeleerdheid voor de klas om workshops te geven over recht aan middelbare scholieren. Marcelle Reneman heeft hiervoor de Comeniusbeurs mogen ontvangen.

Kees Blankman benoemd tot bijzonder hoogleraar Juridische bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen

20-03-19

Kees Blankman is per 1 februari benoemd tot bijzonder hoogleraar Juridische Bescherming van Ouderen en Meerderjarigen met Beperkingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, ingesteld vanwege Alzheimer Nederland.

Catrien Bijleveld benoemd tot raadslid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

19-03-19

Op voorstel van de ministerraad heeft minister-president Rutte ermee ingestemd om Catrien Bijleveld voor te dragen voor benoeming tot lid van de WWR. Haar benoeming gaat in op 1 december 2019.

Studenten beoordelen Ondernemingsrecht en Fiscaal recht als topopleiding in Keuzegids Masters 2019

05-03-19

De masters Ondernemingsrecht en Fiscaal recht krijgen in de Keuzegids Masters 2019 het predicaat 'topopleiding'.

Vind je minor op de VU Minormarkt

21-02-19

De vrije keuzeruimte in je derde bachelorjaar lijkt misschien nog ver weg, maar dit is hét moment om je te oriënteren. Kom daarom 12 maart naar de VU Minormarkt!

Nieuw: Executive Program Trust Officer

14-02-19

Voor ervaren medewerkers, (toekomstige) proxyholders en directeuren van trustkantoren heeft de VU Law Academy in samenwerking met de SDU Licent Academy het Executive Program Trust Officer ontwikkeld.

Ontbijtsessie Ethisch Leiderschap op 3 april 2019

12-02-19

Recent klonk in het publieke debat een oproep tot meer ethisch leiderschap van juristen die werkzaam zijn in de corporate sector. In deze ontbijtsessie onderzoeken we wat een dergelijke taakopvatting voor de bedrijfsjurist, advocaat of fiscalist zou kunnen betekenen. Deze sessie beoogt daarmee de ethische reflectie op de eigen praktijk te stimuleren.