Nieuwsoverzicht

Diploma-uitreiking leergang Financieel-economisch strafrecht

15-09-20

De VU Law Academy feliciteert de deelnemers van de leergang Financieel-economisch strafrecht met het behalen van hun diploma!

Informatie over fysieke en online PAO cursussen / leergangen

14-09-20

Alles wat u moet weten over fysieke en online lessen aan de VU Law Academy.

Amsterdam Law Forum Publiceert Summer Issue 2020

14-09-20

Het redactieteam van Amsterdam Law Forum (ALF) heeft de afgelopen periode een gloednieuwe Summer Issue uitgegeven.

Interview met Yuwei Grijpink - Secretaris QBDBD

25-08-20

Aankomend collegejaar zal Yuwei Grijpink de rol van Secretaris vervullen binnen het bestuur van studievereniging QBDBD. Als Secretaris zal Yuwei verantwoordelijk zijn voor de ledenadministratie en is hiermee ook het centrale aanspreekpunt voor alle leden van QBDBD.

Antokolskaia verkozen tot lid Academia Europaea

11-08-20

Masha Antokolskaia is benoemd tot lid van the Academia Europaea (The European Academy of Sience). Antokolskaia is sinds 2005 hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder personen- en familierecht, aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Coronavirus: Stapsgewijs terug naar de campus

07-08-20

Laatste wijziging op woensdag 7 augustus: update over extra coronamaatregelen voor de introductiedagen.

Bestuurslid QBDBD: Annelize Bourcier

03-08-20

Aankomend collegejaar neemt Annelize Bourcier plaats in het bestuur van studievereniging QBDBD. Annelize is 22 jaar oud en woont in Amsterdam. Ze is masterstudent aan de VU en de afgelopen drie jaar actief lid bij QBDBD geweest.

Artikel over het nieuwe onderwijsprogramma De Startup Clinic

27-07-20

Advocatie, een bekend nieuwsplatform voor de juridische sector heeft een leuk stuk geschreven over De Startup Clinic aan de VU.

Online Belastingpoort ‘Ons belastingstelsel na Corona’

30-06-20

Op 25 juni organiseerde de NOB opnieuw een digitale Belastingpoort. Ditmaal over de vraag in hoeverre de beleidsopties uit de recente bouwstenen rapporten en het CPB rapport ‘Kansrijk Belastingbeleid’ door de coronacrisis in een ander daglicht komen te staan. Of bieden deze opties juist een goede basis voor belastingheffing in de post-corona economie en samenleving? Daarover gingen sprekers uit de wetenschap, het CPB, de FNV en andere organisaties onder leiding van dagvoorzitter Esther van Rijswijk met elkaar in gesprek. Deze online Belastingpoort startte met een interview door Esther van Rijswijk met staatsecretaris Hans Vijlbrief en NOB voorzitter Bartjan Zoetmulder.

ALF Spring Issue 2020: Kennis opdoen in een tijd van ‘Social Distancing’

30-06-20

Het redactieteam van Amsterdam Law Forum (ALF) heeft gedurende de tumultueuze periode niet stilgezeten en brengt ook dit jaar een gloednieuwe Spring Issue uit. In deze nieuwe issue leveren verschillende auteurs opnieuw een waardevolle bijdrage aan de voortzetting van de discours rondom internationaal en transnationaal recht.

OVR Wisselleerstoel toegekend aan Frederik Dhondt

29-06-20

Sinds 2018 kent de Stichting tot uitgaaf der bronnen van het Oude Vaderlandsche Recht (OVR), mede ondersteund door het Mr. Joseph Winkel Studiefonds Rechtsgeschiedenis, de tweejaarlijkse wisselleerstoel OVR toe. Aankomend academisch jaar valt de eer te beurt aan Frederik Dhondt, professor aan de Vrije Universiteit Brussel.

Nieuwsbrief pensioenrecht 7 juni 2020 door prof. dr. Erik Lutjens

08-06-20

In de nieuwsbrief Pensioenrecht voor juridische professionals leest u meer over recente uitspraken en kamerstukken op het gebied van Pensioenrecht.

Nieuwe leergang Sociaal Zekerheidsrecht: erkend door RvR

03-06-20

Sociaal Zekerheidsrecht is een specialistisch en snel veranderend vakgebied. Hoe houdt u als advocaat, arbeidsjurist of HRM/PZ specialist uw kennis up-to-date? En hoe past u die toe in de praktijk? De VU Law Academy helpt u met de leergang Sociaal Zekerheidsrecht de basis te leggen voor het effectief adviseren en vertegenwoordigen van cliënten in dit complexe domein.

In memoriam: Helmi Levelt- Overmars

18-05-20

Op 5 mei 2020 is Helmi Levelt- Overmars overleden. Zij bekleedde van 1987 tot 1997 de bijzondere leerstoel sociale-zekerheidsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Haar academische werkzaamheden bestreken het gehele terrein van de sociale zekerheid, met bijzondere aandacht voor de uitvoeringsorganisatie en de gelijke behandeling van mannen en vrouwen.

NIEUW: Online juridische actualiteitencolleges

06-05-20

De VU Law Academy gaat van start met het verzorgen van online juridische actualiteitencolleges.