Leergang Strafrechtelijk bewijsrecht

Veelgestelde vragen

Vraag 1: Indien ik een keer ziek ben, kan ik dan met een andere groep het college inhalen?
Nee, dit is niet mogelijk. Om u toch van informatie te voorzien zal de powerpointpresentatie op Canvas (digitale leergang omgeving) geplaatst worden.

Vraag 2: Indien ik na het lezen van de brochure nog een vraag heb, bij wie kan ik deze stellen? 
Als u na het lezen van de brochure en de informatie op de website nog extra informatie wilt ontvangen, kunt u telefonisch contact opnemen met de VU Law Academy via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag 3: Hoeveel colleges mag ik missen zonder dat mijn deelname aan het examen of afrondende paper in gevaar komt? 
Voor de leergang Strafrechtelijk bewijsrecht geldt een aanwezigheidsplicht. Van de vijf bijeenkomsten mag u maximaal één bijeenkomst missen. De leergang is opgebouwd uit vijf colleges van één dagdeel.

Vraag 4: Gelden er specifieke toelatingseisen voor deze leergang? 
Voor de leergang Strafrechtelijk bewijsrecht gelden de volgende toelatingseisen:
De leergang is primair bedoeld voor advocaten met ervaring in het strafrecht die in de afgelopen jaren strafrechtelijke cursussen hebben gevolgd of vergelijkbare strafrechtelijke vakken tijdens de Beroepsopleiding Advocatuur (minor strafrecht).
Advocaten die werkzaam zijn binnen andere rechtsgebieden (en - binnen de Beroepsopleiding - geen strafrechtelijke vakken hebben gevolgd), kunnen onder bepaalde voorwaarden tevens deelnemen aan de leergang. Het opdoen van zoveel mogelijk kennis en ervaring voor de start van de leergang strekt hierbij tot aanbeveling. In elk geval dient u het boek Strafprocesrecht (Keulen en Knigge, 2016) te bestuderen. Daarnaast raden wij aan voor ten minste 10 NOvA opleidingspunten aan cursussen op strafrechtelijk gebied te volgen om zo uw kennis en vaardigheden ten behoeve van uw deelname aan de leergang te vergroten.
Eveneens is de leergang toegankelijk voor juristen buiten de advocatuur op voorwaarde van meerdere jaren aantoonbare en relevante juridische praktijkervaring en voldoende kennis van het strafrecht.
Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang of heeft u andere vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl of (020) 59 83612. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag 5: Ik heb een vraag over een factuur of een betalingstermijn, waar kan ik deze vraag stellen? 
Vragen over de factuur of de betalingstermijn kunt u stellen door het sturen van een e-mail naar: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vragen binnen twee werkdagen te behandelen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ilse Herweijer via 020 598 6255. 

Vraag 6: Hoe weet ik of er nog plaats is bij de leergang? 
Om u de meest actuele gegevens te kunnen verstrekken, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag 7: Wanneer ontvang ik het cursusmateriaal? 
Wij streven ernaar het cursusmateriaal twee weken voor aanvang van het college aan u te verstrekken.

Vraag 8: Ik wil mijn inschrijving wijzigen of annuleren, waar kan dat? 
Zie onze annuleringsvoorwaarden, die staan vermeld in de Algemene Voorwaarden van de VU Law Academy. In de annuleringsvoorwaarden is beschreven of u uw inschrijving kunt wijzigen en welke termijnen aan de annulering zijn verbonden.

Vraag 9 : Wat zijn de mogelijkheden voor verdere specialisatie op gebied van Strafrecht na het afronden van deze leergang? 
Het succesvol afronden van deze leergang biedt u toegang tot de leergang Specialisatie Strafrecht. Met het diploma van de leergang Specialisatie Strafrecht voldoet u aan één van de voorwaarden voor lidmaatschap van de NVSA (Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten).