Leergang Strafrechtelijk bewijsrecht

Veelgestelde vragen


Vraag 1: Indien ik een keer ziek ben, kan ik dan met een andere groep het college inhalen?

Nee, dit is niet mogelijk. Om u toch van informatie te voorzien zal de powerpointpresentatie opCanvas (elektronisch leergang omgeving) geplaatst worden.

Vraag 2: Indien ik na het lezen van de brochure nog een vraag heb, bij wie kan ik deze stellen? 
Als u na het lezen van de brochure en de informatie op de website nog extra informatie wilt ontvangen, kunt u telefonisch contact opnemen met de VU Law Academy via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vula.rechten@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag 3: Hoeveel colleges mag ik missen zonder dat mijn deelname aan het examen of afrondende paper in gevaar komt? 
Voor de leergang Strafrechtelijk bewijsrecht geldt een aanwezigheidsplicht in combinatie met verplichte huiswerkopdrachten die als examen dienen. Er worden 7 huiswerkopdrachten gegeven. U mag maximaal één bijeenkomst missen en voor één huiswerkopdracht een onvoldoende beoordeling krijgen of één huiswerkopdracht niet inleveren. De leergang is opgebouwd uit negen colleges van één dagdeel.

Vraag 4: Gelden er specifieke toelatingseisen voor deze leergang? 
Voor de leergang Strafrechtelijk bewijsrecht gelden de volgende toelatingseisen: de leergang richt zich op advocaten en juristen (academisch opgeleid) die werkzaam zijn in de praktijk van het strafrecht. Enige ervaring als advocaat in de praktijk is raadzaam om deze leergang goed te kunnen volgen (dit is geen harde eis). Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang of heeft u andere vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl of (020) 59 83612. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag 5: Ik heb een vraag over een factuur of een betalingstermijn, waar kan ik deze vraag stellen? 
Vragen over de factuur of de betalingstermijn kunt u stellen door het sturen van een e-mail naar: vula.rechten@vu.nl. Wij streven ernaar uw vragen binnen twee werkdagen te behandelen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ilse Herweijer via 020 598 6255. 

Vraag 6: Bestaat er een mogelijkheid tot herkansing wanneer ik niet ben geslaagd voor een paper of examen? 
U heeft geen herkansingsmogelijkheid. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl of (020) 59 83612. 

Vraag 7: Hoe weet ik of er nog plaats is bij de leergang? 
Om u de meest actuele gegevens te kunnen verstrekken, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vula.rechten@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag 8: Wanneer ontvang ik het cursusmateriaal? 
Wij streven ernaar het cursusmateriaal twee weken voor aanvang van het college aan u te verstrekken.

Vraag 9: Ik wil mijn inschrijving wijzigen of annuleren, waar kan dat? 
Zie onze annuleringsvoorwaarden. In de annuleringsvoorwaarden is beschreven of u uw inschrijving kunt wijzigen en welke termijnen aan de annulering zijn verbonden.

Vraag 10: Is de leergang gelijkgesteld met de profileringscursus van de Stichting Strafrechtpraktijk? 
De leergang voorjaar 2017: is gelijkgesteld met de Profileringscursus van de Stichting Strafrechtpraktijk (conform art. 2 sub a, Reglement Toelating Opleiding Specialisatie Strafrecht en Profileringscursus).