Leergang Sociaal Zekerheidsrecht

Banner_sociaal_zekerheidsrecht 

De basisopleiding Sociaal zekerheidsrecht geeft u een gedegen basis van het sociaal zekerheidsrecht en is erkend door de Raad voor de Rechtsbijstand (RvR) voor de specialisatie sociaal zekerheidsrecht.

Bent u advocaat en werkzaam binnen de sociale advocatuur?

De leergang Sociaal Zekerheidsrecht aan de VU in Amsterdam is een door de Raad voor Rechtsbijstand erkende basisopleiding waarmee u wordt toegerust om zaken te behandelen binnen het sociaal zekerheidsrecht. 
Thema's die tijdens de leergang Sociaal Zekerheidsrecht aan de orde komen zijn:

  • Werkloosheidswet (WW)
  • Ziektewet
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Bestaansminimum en Gezondheid
  • Europees en internationaal recht
  • Handhaving en rechtsbescherming 
Door het volgen van een door de Raad voor Rechtsbijstand erkende basisopleiding voldoet u aan de nieuwe deskundigheidsvereisten sociaal zekerheidsrecht die de Raad stelt voor het verstrekken van toevoegingen in sociaal zekerheidsrechtzaken.

Deze leergang is momenteel in ontwikkeling en zal naar verwachting van start gaan op donderdag 12 november 2020.
We verwachten dat de leergang zal bestaan uit vijf bijeenkomsten op donderdagen van 14.30 uur tot 19.30 uur, met halverwege een pauze met lichte maaltijd (wijzigingen onder voorbehoud).  
Aantal opleidingspunten: 20. 

Op de hoogte blijven?
Wilt u een melding ontvangen wanneer er meer informatie over deze leergang bekend is en/of de inschrijvingen openen? Stuur dan een e-mail naar vulaw@vu.nl en we houden u op de hoogte!