Leergang Samenwerkingsverbanden tussen decentrale overheden

Oud-cursist over de leergang

Alwine van Doornik is jurist bij de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord en kijkt met veel plezier terug op de Leergang Samenwerkingsverbanden tussen decentrale overheden:
 
Alwine van Doornik“Ik heb ontzettend veel nuttige dingen geleerd voor mijn nieuwe baan als jurist bij een Regionale Uitvoeringsdienst. Met name hoe belangrijk het is om echt goed na te denken over welk type samenwerkingsverband het beste past bij de beoogde samenwerking. Alle vormen van samenwerking kwamen tijdens de leergang aan de orde, waardoor ik nu in staat ben om een goed onderbouwd advies hierover te geven. Ook weet ik nu welke consequenties het heeft wanneer je voor een bepaalde samenwerkingsvorm kiest. Als bedrijfsjurist krijg ik geregeld vragen over de bepalingen in de Wgr (Wet gemeenschappelijke regelingen) en de praktische toepassing hiervan. De kennis die ik hierover tijdens de leergang heb opgedaan pas ik nu toe in mijn dagelijkse praktijk.
 
De lessen spraken me aan door het interessante en interactieve karakter. Naast de colleges is er ruimte om te leren van de praktijksituaties die andere cursisten meenemen. Ga je deze leergang volgen, dan wil ik als tip meegeven om je goed voor te bereiden (er wordt veel materiaal verstrekt), dan kun je actief meedoen tijdens de colleges en haal je er allemaal het meeste uit!"