Leergang Onderwijsrecht

Veelgestelde vragen


Vraag 1: Indien ik een keer ziek ben, kan ik dan met een andere groep het college inhalen? 
Nee, dit is niet mogelijk. Om u toch van informatie te voorzien zal de powerpointpresentatie op de digitiale leeromgeving geplaatst worden. 

Vraag 2: Indien ik na het lezen van de brochure nog een vraag heb, bij wie kan ik deze stellen? 
Als u na het lezen van de brochure en de informatie op de website nog extra informatie wilt ontvangen, kunt u telefonisch contact opnemen met de VU Law Academy via 020 598 6255. U kunt dan vragen naar Monique Becker. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vula.rechten@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

Vraag 3: Wanneer start de eerstvolgende leergang? 
In september 2017 zal de volgende leergang Onderwijsrecht starten. 

Vraag 4: Hoeveel colleges mag ik missen zonder dat mijn deelname aan het examen of afrondende paper in gevaar komt? 
Voor de leergang Onderwijsrecht geldt geen aanwezigheidsplicht. De leergang wordt afgesloten met een schriftelijk examen, waaraan u te allen tijde kunt deelnemen. Echter, het is wel sterk aanbevolen alle colleges bij te wonen.
      
Vraag 5: Gelden er specifieke toelatingseisen voor deze leergang? 
De leergang is ontwikkeld voor academisch opgeleide juristen. Professionals met een niet-juridische academische opleiding kunnen deelnemen wanneer zij ten minste twee jaar ervaring hebben met wet-en regelgeving in het onderwijs. Dat wordt beoordeeld aan de hand van een vooraf in te sturen cv. U kunt uw cv sturen naar vula.rechten@vu.nl

Vraag 6: Ik heb een vraag over een factuur of een betalingstermijn, waar kan ik deze vraag stellen? 
Vragen over de factuur of de betalingstermijn kunt u stellen door het sturen van een e-mail naar: vula.rechten@vu.nl. Wij streven ernaar uw vragen binnen twee werkdagen te behandelen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ilse Herweijer via (020) 598 6255. 

Vraag 7: Bestaat er een mogelijkheid tot herkansing wanneer ik niet ben geslaagd voor een paper of examen? 
Voor ieder tentamen/examen geldt een herkansingsmogelijkheid. Een kandidaat heeft in het kader van zijn deelname aan de leergang/collegecyclus recht op twee herkansingen. Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing wordt € 150,- (geen BTW) in rekening gebracht. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Monique Becker viam.becker@vu.nl of (020) 59 83694.

Vraag 8: Hoe weet ik of er nog plaats is bij de leergang? 
Om u de meest actuele gegevens te kunnen verstrekken, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vula.rechten@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

Vraag 9: Wanneer ontvang ik het cursusmateriaal? 
Wij streven ernaar het cursusmateriaal twee weken voor aanvang van het college aan u te verstrekken. 

Vraag 10: Ik wil mijn inschrijving wijzigen of annuleren, waar kan dat? 
Zie onze annuleringsvoorwaarden, die staan vermeld in de Algemene Voorwaarden van de VU Law Academy. In de annuleringsvoorwaarden is beschreven of u uw inschrijving kunt wijzigen en welke termijnen aan de annulering zijn verbonden.