Leergang Mergers & Acquisitions: Law, Finance, Skills

Wanneer zijn de colleges en cursusleiding


De Leergang M&A bestaat uit 17 bijeenkomsten van elk 3 uur. De eerste vier bijeenkomsten vinden plaats op twee aaneengesloten dagen op een externe locatie met overnachting. De colleges bestaan uit een behandeling van theorie met de toepassing daarvan in de praktijk. De colleges worden gegeven door gespecialiseerde en ervaren docenten die werkzaam zijn in de advocatuur, de banksector, de accountancy en aan de universiteit. Eén dagdeel wordt besteed aan een Moot Court waarbij de deelnemers, in groepjes en met een specifieke rol, in simulatie hun zaak bepleiten.

 
De leergang heeft twee tussentoetsen en wordt afgesloten met het schrijven van een paper en een mondeling examen. Ter voorbereiding van de colleges maakt u bij diverse colleges een praktijk casus. Gerekend moet worden met een voorbereidingstijd van ongeveer 4-6 uur per college. Daarnaast moet rekening gehouden worden met een extra studiebelasting van ongeveer 60 uur voor de tussentijdse toetsen, de paper en het afsluitende mondelinge examen.

De leergang wordt in twee blokken gegeven:
• april t/m juni 2017 (inclusief tussentoets)
• september t/m december 2017 (inclusief tussentoets, paper en afsluitend examen) 

Planning van de leergang
Bekijk de planning voorjaar 2018 voor de data, informatie over de onderwerpen en alle docenten die bij de leergang betrokken zijn. 

Docenten en cursusleiding
Bekijk hier het voorlopige overzicht van de docenten en cursusleiding.

De leergang staat onder leiding van: mr. Christiaan de Brauw (advocaat bij Allen & Overy LLP te Amsterdam), mr. Arne Grimme (advocaat en partner De Brauw Blackstone Westbroek te Amsterdam), mr. Leo Groothuis (advocaat bij NautaDutilh N.V.te Amsterdam), mr. Herman Kaemingk (advocaat en partner Loyens & Loeff te Amsterdam), mr. Michiel Pannekoek (advocaat en partner bij Houthoff Buruma te Rotterdam), prof. mr. Wino van Veen (hoogleraar vennootschaps- en rechtspersonenrecht aan de VU, Special Counsel ondernemingsrecht bij Baker&McKenzie te Amsterdam) en mr. Egbert Vroom (advocaat en partner bij Stibbe B.V. te Amsterdam).

ZIFO
Het Zuidas Instituut voor Financieel en Ondernemingsrecht aan de VU (ZIFO) en de VU Law Academy werken samen in de opzet en organisatie van de leergang.