Leergang Arbeidsrecht

Welke praktische informatie is nog van belang?

StartDe leergang start (onder voorbehoud van voldoende deelnemers) januari 2018.
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam.
Planning

Hier vindt u de planning (voorjaar 2018) met data, college onderwerpen. De docenten worden binnenkort bekend gemaakt.

Docenten en cursusleiderHier vindt u een overzicht met informatie over de cursusleiders en alle docenten die betrokken zijn bij de leergang die in januari 2018 is gestart. 
GroepsgrootteMaximaal 25.
PrijsAlumnikorting leergangen€ 4.240,- ( prijs 2018) inclusief cursusmateriaal consumpties en examengeld. Bent u lid van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten?
Dan krijgt u € 240,- korting en betaalt u € 4.000,-. Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen. Bekijk hier onze actuele kortingen.
LiteratuurIn principe ontvangt u al het noodzakelijke cursusmateriaal van de VU Law Academy. De cursist dient zelf een boek over arbeidswetgeving aan te schaffen.
Aanbevolen: Arbeidswetgeving 2015/2016, Mr. dr. W.L. Roozendaal (voor de leergang 2016)
Punten

42 opleidingspunten (voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), het Mediators Federatie Nederland (MfN) en de Vereniging van Pensioenrecht Juristen (VvPJ).)

Voor meer informatie over de opleidingspunten bijde MfN, klik hier.

logomediatorsfederatie

42 PO NOvA

ExamenHet examen zal bestaan uit het uitwerken van diverse casussen met bijbehorende vragen welke u op een bepaalde datum en binnen een bepaalde tijd moet maken. Voor het examen hoeft u niet naar de VU te komen, u kunt deelnemen aan het examen via onze digitale leeromgeving Blackboard. De examendata zijn 30 maart en 22 juni 2017 en het hiervoor beschikbare tijdsbestek bedraagt 2 uur. 
DiplomaU rondt de leergang af met een twee keer een schriftelijk examen. Na het behalen van de examens (voor beide examens moet u een voldoende halen) ontvangt u een diploma.
HerkansingVoor ieder tentamen/examen geldt een herkansingsmogelijkheid. Een kandidaat heeft in het kader van zijn deelname aan de leergang/collegecyclus recht op twee herkansingen. Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een eindtentamen/examen wordt € 150,- in rekening gebracht
Digitale leeromgevingHet onderwijs wordt ondersteund door een digitale leeromgeving lackboard. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten. Ook kunt u via de digitale leeromgeving contact leggen met medecursisten en de cursusleiding.
Gerelateerd aanbod