Leergang Arbeidsrecht

Welke praktische informatie is nog van belang?

StartDe leergang start (onder voorbehoud van voldoende deelnemers) 22 maart 2018. De startdatum is gewijzigd.
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam.
Planning

Hier vindt u de voorlopige planning (voorjaar 2018) met data, college onderwerpen. De docenten worden binnenkort bekend gemaakt.

Docenten en cursusleiderHier vindt u een overzicht met informatie over de cursusleiders en alle docenten die betrokken zijn bij de leergang die in maart 2018 van start zal gaan. 
GroepsgrootteMaximaal 25.
PrijsAlumnikorting leergangen€ 4.240,- (prijs 2018) inclusief cursusmateriaal consumpties en examengeld. Bent u lid van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten?
Dan krijgt u € 240,- korting en betaalt u € 4.000,-. Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen. Bekijk hier onze actuele kortingen.
LiteratuurIn principe ontvangt u al het noodzakelijke cursusmateriaal van de VU Law Academy. Tijdens de leergang wordt gebruik gemaakt van de volgende boeken: Arbeidsovereenkomstenrecht (Van der Grinten, bewerkt door W.H.A.C.M. Bouwens, R.A.A. Duk) en de Jurisprudentiebundel Arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht, 3e druk 2017 (A. Eleveld en D.M.A. Bij de Vaate). 
Als aanvulling dient de cursist zelf een boek over arbeidswetgeving aan te schaffen, bijvoorbeeld: Arbeidswetgeving 2017/2018 (Mr. dr. W.L. Roozendaal).
Punten

42 opleidingspunten (voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), het Mediators Federatie Nederland (MfN) en de Vereniging van Pensioenrecht Juristen (VvPJ).)

Voor meer informatie over de opleidingspunten bijde MfN, klik hier.

logomediatorsfederatie

42 PO NOvA

ExamenHet examen zal bestaan uit het uitwerken van diverse casussen met bijbehorende vragen welke u op een bepaalde datum en binnen een bepaalde tijd moet maken. Voor het examen hoeft u niet naar de VU te komen, u kunt deelnemen aan het examen via onze digitale leeromgeving. De examendata zijn 7 juni en 1 november 2018. De hiervoor beschikbare tijdsbestek bedraagt 3 uur. 
DiplomaNa het behalen van de examens (voor beide examens moet u een voldoende halen) ontvangt u een diploma.
HerkansingVoor ieder tentamen/examen geldt een herkansingsmogelijkheid. Een kandidaat heeft in het kader van zijn deelname aan de leergang/collegecyclus recht op twee herkansingen. Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een eindtentamen/examen wordt € 150,- in rekening gebracht
Digitale leeromgevingHet onderwijs wordt ondersteund door de digitale leeromgeving Canvas. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten.
Gerelateerd aanbod

Cursus actualiteiten arbeids- en ambtenarenrecht in het onderwijs - 23 november 2017
Cursus ontwikkelingen in het ontslagrecht - 19 december 2017

Leergang pensioenrecht - start september 2018