Leergang Arbeidsrecht

Veelgestelde vragen

Vraag: Indien ik na het lezen van de brochure nog een vraag heb, bij wie kan ik deze stellen? 
Als u na het lezen van de brochure en de informatie op de website nog extra informatie wilt ontvangen, kunt u telefonisch contact opnemen met de VU Law Academy via 020 598 6255, u kunt dan vragen naar Branka Dasović. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@rechten.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag: Hoeveel colleges mag ik missen zonder dat mijn deelname aan het examen of afrondende paper in gevaar komt? 
Voor de leergang Arbeidsrecht geldt geen aanwezigheidsplicht. Echter, het is wel sterk aanbevolen alle colleges bij te wonen. De leergang wordt afgerond met twee schriftelijke (deel)examens.

Vraag: Indien ik een keer ziek ben, kan ik dan met een andere groep het college inhalen? 
Nee, dit is niet mogelijk. Om u toch van informatie te voorzien zal de powerpointpresentatie op Canvas (elektronisch leergang omgeving) geplaatst worden.

Vraag: Gelden er specifieke toelatingseisen voor deze leergang? 
Voor de leergang Arbeidsrecht gelden specifieke toelatingseisen. De leergang is bedoeld voor advocaten en juristen met een aantal jaren ervaring op het terrein van arbeidsvraagstukken (bijvoorbeeld uit de HRM- of PZ-praktijk). Aan deze leergang kunnen ook andere academici deelnemen als zij door opleiding of werkervaring deze leergang op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Dit wordt vooraf beoordeeld aan de hand van het cv. Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang of heeft u andere vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl of (020) 59 83612.

Vraag: Ik heb een vraag over een factuur of een betalingstermijn, waar kan ik deze vraag stellen? 
Vragen over de factuur of de betalingstermijn kunt u stellen door het sturen van een e-mail naar: vulaw@rechten.nl. Wij streven ernaar uw vragen binnen twee werkdagen te behandelen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ilse Herweijer via (020) 598 6255.

Vraag: Bestaat er een mogelijkheid tot herkansing wanneer ik niet ben geslaagd voor een paper of examen? 
Voor ieder tentamen/examen geldt een herkansingsmogelijkheid. Een kandidaat heeft in het kader van zijn deelname aan de leergang/collegecyclus recht op twee herkansingen. Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een deelexamen wordt € 75,- (geen BTW) in rekening gebracht. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl of (020) 59 83612. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag: Hoe weet ik of er nog plaats is bij de leergang? 
Om u de meest actuele gegevens te kunnen verstrekken, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: emptyemptyvulaw@rechten.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag: Wanneer ontvang ik het cursusmateriaal? 
Wij streven ernaar het cursusmateriaal twee weken voor aanvang van het college aan u te verstrekken.

Vraag: Ik wil mijn inschrijving wijzigen of annuleren, waar kan dat? 
Zie onze annuleringsvoorwaarden, die staan vermeld in de Algemene Voorwaarden van de VU Law Academy. In de annuleringsvoorwaarden is beschreven of u uw inschrijving kunt wijzigen en welke termijnen aan de annulering zijn verbonden.