Leergang Arbeidsrecht

Oud-cursisten over de leergang

mr. Martin Hagemeijer CPL is jurist en werkzaam als accountmanager collectief pensioen bij Delta Lioyd. Hij voltooide in 2016 de leergang Arbeidsrecht en deelt hier zijn ervaringen:

Martijn Hagemeijer“Ik koos voor de leergang Arbeidsrecht omdat pensioen steeds meer raakvlakken heeft met verzekerbare arbeidsvoorwaarden. Door me in het arbeidsrecht te verdiepen ben ik een nog betere gesprekspartner geworden voor mijn accounts bij diverse advieskantoren. In 2012 had ik al de leergang Pensioenrecht bij Erik Lutjens gevolgd en die is me goed bevallen: hij kent niet alleen de informatie voor de komma, maar ook achter de komma. Met name de Wet werk en zekerheid is voor mij heel relevant: door hier goed van op de hoogte te zijn kan ik actualiteiten en de behoeften van mijn accounts direct met elkaar in overeenstemming brengen. Na het volgen van de leergang ben ik weer helemaal up-to-date en dat helpt me met name wanneer ik te maken krijg met wijzigingen in pensioenregelingen en arbeidsvoorwaarden. Veel ondernemingen willen flexibel zijn in de factor arbeid en daar praat ik over mee. We moeten langer werken, maar het ook gezellig houden: en hoe zorg je dan dat zowel werkgever als ook werknemer hun verantwoordelijkheid hierin nemen.
Al met al kan ik de leergang zeker aanbevelen. De docenten gaan in op wat er in de markt speelt en waar ondernemingen behoefte aan hebben. In een half jaar wordt je bijgespijkerd door goede docenten in een prettige omgeving!"
 
mr. J. Langenberg, Juridisch adviseur, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Hij volgde de leergang Arbeidsrecht en kijkt er tevreden op terug:

langenberg-web-klein"Actueel, volledig en een goede combinatie van theorie en praktijk, zo kan de leergang arbeidsrecht in mijn ogen het beste worden samengevat. In de leergang wordt niet alleen een gedegen theoretische basis van het arbeidsrecht gegeven, maar is er ook veel oog voor de alledaagse praktijk van zowel de jurist als de niet-jurist. Het hoge niveau van de docenten, die allen hun sporen op het gebied van het arbeidsrecht hebben verdiend, levert daar een belangrijke bijdrage aan. Daarnaast zorgt de diverse achtergrond van de medecursisten, bestaande uit onder meer juristen, beleidsmedewerkers en HR-adviseurs, voor afwisselende en interessante discussies. Ik ervaar vrijwel iedere dag de meerwaarde van de kennis die ik heb opgedaan tijdens de leergang. Een aanrader voor een ieder die zich nader wilt verdiepen in het arbeidsrecht."


Opmerkingen van oud-cursisten van de leergang arbeidsrecht voorjaar 2017:
"Top presentaties! Zeer duidelijk en gedreven presentatoren. Veel praktijkkennis aanwezig".
"Direct toepasbaar in de praktijk. Mooie verdiepingsslag"