Leergang Fiscaal pensioenrecht

Praktische informatie

StartDe leergang start in de tweede helft van 2018.
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas)
Groepsgrootte
Maximaal 25 juristen en advocaten.
Planning
Bekijk hier de planning najaar 2018 met alle onderwerp en data. De docenten worden binnenkort bekend gemaakt. 
Cursusleiders/coördinator van de leergang
Cursusleiders:
Prof. mr. H.M. Kappelle, bijzonder hoogleraar fiscaal pensioenrecht aan de Vrije Universiteit en directeur van AEGON Adfis 
Prof. mr. E. Lutjens, hoogleraar pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, verbonden aan Expertisecentrum Pensioenrecht en advocaat bij DLA Piper Nederland N.V. 

Coördinator van de leergang:
Drs. Erik Schouten CPC, senior beleidsmedewerker bij DNB.


Prijs Alumnikorting leergangen
€ 2.930,- (prijs 2018) inclusief cursusmateriaal, consumpties en examengeld. Dit bedrag is vrijgesteld van btw. Aan het volgen van het instapcollege zijn geen kosten verbonden.

Bent u oud-cursist van de leergang pensioenrecht, dan krijgt u € 200,- korting. Bekijk hier meer informatie over onze actuele kortingen.


Punten19 opleidingspunten
– De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)
– Vereniging van Pensioenjuristen (VVPJ)
– Register Belastingadviseurs (RB)
 
Diploma
U rondt de leergang af met een schriftelijk examen. Als u hiervoor een voldoende beoordeling haalt, ontvangt u een diploma.
ExamenDe leergang wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Daarnaast kunnen gedurende de cursus tussentijdse opdrachten worden verstrekt.
HerkansingVoor ieder tentamen/examen geldt een herkansingsmogelijkheid. Een kandidaat heeft in het kader van zijn deelname aan de leergang/collegecyclus recht op twee herkansingen. Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een tussentijds tentamen/examen wordt € 75,- in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een eindtentamen/examen wordt € 150,- in rekening gebracht.
Digitale leeromgevingHet onderwijs wordt tijdens de leergang ondersteund door een digitale leeromgeving. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten.
Gerelateerd aanbod
Leergang Pensioenrecht start september 2018

Lezing actualiteiten pensioenrecht IV - 6 december 2017