Leergang Fiscaal pensioenrecht

Praktische informatie

StartDe leergang start op 5 oktober 2017. Het facultatieve instapcollege is op 28 september 2017. (Deze leergang gaat gegarandeerd door!)
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas)
Groepsgrootte
Maximaal 25 juristen en advocaten.
Planning
Bekijk hier de planning met alle onderwerpen, data en docenten van de leergang.
Cursusleiders/coördinator van de leergang
Cursusleiders:
Prof. mr. H.M. Kappelle, bijzonder hoogleraar fiscaal pensioenrecht aan de Vrije Universiteit en directeur van AEGON Adfis 
Prof. mr. E. Lutjens, hoogleraar pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, verbonden aan Expertisecentrum Pensioenrecht en advocaat bij DLA Piper Nederland N.V. 

Coördinator van de leergang:
Drs. Erik Schouten CPC, fiscalist Aegon Levensverzekering NV te Leeuwarden.


PrijsAlumnikorting leergangen€ 2.850,- (prijs 2017) inclusief cursusmateriaal, consumpties en examengeld. Dit bedrag is vrijgesteld van btw. Aan het volgen van het instapcollege zijn geen kosten verbonden.

Bent u oud-cursist van de leergang pensioenrecht, dan krijgt u € 200,- korting. Bekijk hier meer informatie over onze actuele kortingen.


Punten19 opleidingspunten
– De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)
– Vereniging van Pensioenjuristen (VVPJ)
– Register Belastingadviseurs (RB)
 
Diploma
U rondt de leergang af met een schriftelijk examen. Als u hiervoor een voldoende beoordeling haalt, ontvangt u een diploma.
ExamenDe leergang wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Daarnaast kunnen gedurende de cursus tussentijdse opdrachten worden verstrekt.
HerkansingVoor ieder tentamen/examen geldt een herkansingsmogelijkheid. Een kandidaat heeft in het kader van zijn deelname aan de leergang/collegecyclus recht op twee herkansingen. Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een tussentijds tentamen/examen wordt € 75,- in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een eindtentamen/examen wordt € 150,- in rekening gebracht.
Digitale leeromgevingHet onderwijs wordt tijdens de leergang ondersteund door een digitale leeromgeving. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten.
Gerelateerde leergang/ lezingen
Leergang Pensioenrecht start september 2017
Lezing actualiteiten pensioenrecht II - 28 juni 2017
Lezing actualiteiten pensioenrecht III - 27 september 2017
Lezing actualiteiten pensioenrecht IV - 6 december 2017