Leergang Financieel-economisch strafrecht

Welke praktische informatie is nog van belang?

StartDe leergang start (onder voorbehoud van voldoende deelnemers) in september 2018.
LocatieHoofdgebouw, Vrije Universiteit, Amsterdam.
PlanningDeze leergang bestaat uit 10 bijeenkomsten. De bijeenkomsten duren van 15.30 – 19.00 uur inclusief een koffiepauze en maaltijdpauze.
Bekijk hier de planning 2018 met onderwerpen en data. De docenten worden binnenkort bekend gemaakt.     
Docenten en cursusleidersHier vindt u een overzicht met informatie over de docenten.
Programma15.30-16.00 uur: ontvangst
16.00-19.00 uur: college
GroepsgrootteMaximaal 25 juristen en advocaten.
PrijsAlumnikorting leergangenDe prijs voor de leergang bedraagt € 3.190,- (prijs 2018, geen btw, inclusief cursusmateriaal, examen, webcollege en consumpties). Voor de deelnemers afkomstig van de partners binnen ZIFO geldt een gereduceerde prijs van € 2.870,-.  De leden van de NVJSA krijgen een korting van € 200,- en betalen € 2.990,-. Deze kortingen gelden niet in combinatie met andere kortingen. Bekijk hier onze actuele kortingen.
VakliteratuurU ontvangt alle noodzakelijke vakliteratuur (literatuurbundel, jurisprudentie, hand outs, kennisclips) van de VU Law Academy.
ZIFODe leergang maakt deel uit van het opleidingsaanbod van het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO). ZIFO vindt de leergang een belangrijke opleiding voor de praktijk van haar partners.
ZIFO logo
Punten29 PO opleidingspunten NOvA29 opleidingspunten voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).
DiplomaBij succesvolle afronding van de leergang ontvangt u een diploma.
Hierbij gelden drie voorwaarden: 1. aanwezigheid bij acht van de tien bijeenkomsten, 2. het schrijven van een artikel over een onderwerp binnen het financieel-economisch strafrecht (2.000 – 3.000 woorden) en 3. het volgen en afronden van het webcollege. Ten aanzien van het artikel geldt dat dit in beginsel "gereed voor publicatie" moet zijn en als zodanig op termijn een publicatie voor de deelnemer oplevert.
Digitale leeromgevingHet onderwijs wordt ondersteund door een digitale leeromgeving. Hierop vindt u tijdens de leergang aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten. Ook kunt u via de digitale leeromgeving contact leggen met medecursisten en de cursusleiding.
Gerelateerd aanbod

Cursus actuele ontwikkelingen in het straf(proces)recht - donderdag 14 december 2017
Inleiding jeugd- en jeugdstrafrecht - donderdag 7 decemer 2017 

Leergang Strafrechtelijk bewijsrecht vanuit verdedigingsperspectief- start maart 2018