Leergang Financieel-economisch strafrecht

Oud-cursist over de leergang

Martijn Rijke
Martijn Rijke is advocaat / bedrijfsjurist bij de NS Groep NV en voltooide begin 2017 met succes de leergang Financieel-economisch strafrecht. Over de leergang vertelt hij het volgende:

Martijn RijkeDe leergang Financieel-economisch strafrecht geeft een actueel en breed overzicht van dit rechtsgebied dat de laatste jaren sterk tot ontwikkeling is gekomen. De behandelde thematiek is interessant voor een brede doelgroep van professionals die actief zijn op het gebied van het strafrecht, compliance of het bestuurlijk handhavingsrecht. De colleges zijn erg op praktijk gericht en interactief van karakter. Aardig is om de casuïstiek vanuit de diverse achtergronden van de deelnemers (bedrijfsjuristen, advocatuur, wetenschap, overheid, toezichthouders) belicht te zien. Qua studiebelasting is de leergang goed te combineren met werk.”
 
 
Heidi Broekhuis
Mw. H. Broekhuis is Hoofd van de FEC-eenheid bij het Financieel Expertise Centrum (FEC) in Amsterdam. Zij vertelt over haar ervaringen met de leergang Financieel-economisch Strafrecht die zij begin 2017 succesvol heeft afgerond.

"Ik ben werkzaam binnen het vakgebied van  financieel-economische criminaliteit (finec) en ben vooral bekend met toezicht- en bestuursrechtvraagstukken. Graag wilde ik meer weten van de strafrechtelijke vraagstukken en dilemma’s die spelen binnen het vakgebied finec om mijn perspectief nog verder te verbreden. Daarom besloot ik de leergang Financieel-economisch strafrecht te volgen bij de VU Law Academy. Dankzij deze leergang kreeg ik nog meer inzicht en begrip voor de organisaties in de opsporingsketen en de spelregels waarbinnen zij moeten opereren. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat een casus vanuit het strafrecht anders wordt bekeken dan vanuit bestuursrecht. Al met al zou ik de leergang zeker aanbevelen aan andere juristen:

  • ik genoot van de grote diversiteit aan goede sprekers en onderwerpen die voorbij kwamen; 
  • het heeft me geholpen om goed op de hoogte te zijn van de actualiteit in dit vakgebied; 
  • het geeft inzicht in diverse invalshoeken die maatschappelijk spelen als het gaat om finec."