Leergang Financieel-economisch strafrecht

Didactiek: hoe gaat u aan de slag?

De leergang wordt verzorgd door docenten die hun sporen in zowel de wetenschap als de praktijk hebben verdiend. Daarnaast heeft de leergang een groot interactief karakter. U wordt aangemoedigd om uw eigen ervaringen te delen, en leert tegelijkertijd van de kennis en praktijkervaring van de andere deelnemers. Er wordt gewerkt aan de hand van casussen en praktische voorbeelden. Vanwege het interactieve en intensieve karakter van de leergang zal de groep uit maximaal 25 deelnemers bestaan. Het onderwijs wordt ondersteund door een digitale leeromgeving, waarop ook kennisclips komen te staan.

Planning
Bekijk hier de planning met alle data, docenten en onderwerpen.

Kennisclips
Tussen de bijeenkomsten wordt u verdiepingsstof aangereikt door middel van enkele kennisclips (korte filmpjes) die u via Canvas krijgt opgestuurd. De inhoud van deze kennisclips wordt toegespitst op de door u en andere deelnemers aangereikte leervragen.

Tijdsinvestering
In  3 maanden tijd volgt u tien bijeenkomsten en één webcollege. U bereidt zich hierop voor door de literatuur te lezen en/of een casus voor te bereiden. Deze voorbereiding kost u ongeveer drie tot vier uur per college. U sluit de leergang af door een artikel te schrijven. Voor dit afsluitende  artikel dient u ongeveer 30 uur uit te trekken.