Leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers

Banner aanbestedingsrecht voor inkopers

Aanbestedingsrecht bij VU Law Academy: Voor professionals die in hun dagelijkse inkooppraktijk behoefte hebben aan een degelijke juridische basis

VERNIEUWD_aanbestedingsrecht_inkopersU bent inkoopprofessional bij de (semi-)overheid, in de zorg of in het onderwijs en begeleidt regelmatig aanbestedingen, of u hebt als professional in het bedrijfsleven te maken met inkoop- en aanbestedingsprocessen. In beide gevallen moet u die processen voorbereiden, inrichten en afwikkelen volgens geldende aanbestedings-regels, zodat elke onderneming dezelfde kans op de opdracht krijgt en om te voor-komen dat de aanbesteding eindigt in een juridische procedure bij de rechter. Hierbij kunt u een duidelijk kenniskader goed gebruiken, want het aanbestedingsrecht is aan strakke (en vaak veranderende) wet- en regelgeving onderhevig.

Wanneer zijn de colleges en wie geeft ze?


Verspreid over drie maanden volgt u acht colleges, gegeven door docenten uit wetenschap en praktijk. Tijdens deze colleges delen zij hun specifieke kennis en ervaring met u. Ook stimuleren zij u om casus te bediscussiëren en op te lossen.

Planning van de leergang

Bekijk de planning voor alle informatie over data, docenten en onderwerpen.
Chris Jansen
Docenten en cursusleiding

De leergang staat onder leiding van prof. mr. C.E.C Jansen, hoogleraar privaatrecht en co-director van het Centre for Public Contract Law & Governance (CPC) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gasthoogleraar (TPR-wisselleerstoel) bij het Centrum voor Overheid en Recht (CORe) aan de Universiteit Hasselt, voorzitter van de Commissie van Aanbestedingsexperts (CvAE) en raadsheer-plaatsvervanger in het Hof ’s-Hertogenbosch. Hier vindt u een overzicht met informatie over de cursusleider en alle docenten die vast betrokken zijn bij deze leergang.

Cursusleider op TV

Op 28 januari 2015 was Professor mr. Chris Jansen te zien in Zembla over de fraudezaak Ordina.
Bekijk deze uitzending hier terug.