Incompany cursus De nieuwe gemeenschap van goederen

Per 1 januari 2012 is het huwelijksgoederenrecht gewijzigd (derde tranche). De destijds beoogde wijziging van de algehele gemeenschap van goederen werd niet ingevoerd. Wetsvoorstel 33 987 wijzigt thans alsnog de omvang van de algehele gemeenschap van goederen.De cursus behandelt de voorgestelde wijzigingen, het overgangsrecht en de toepassing van de nieuwe gemeenschap van goederen in de praktijk.

Leerdoelen
Aan het einde van deze cursus zijn de deelnemers op de hoogte van de beoogde wijziging van de wettelijke gemeenschap van goederen en de gevolgen daarvan voor de juridische adviespraktijk.
Op basis daarvan kunnen zij in hun dagelijkse praktijk beter onderbouwde beslissingen nemen met betrekking tot juridische vraagstukken die betrekking hebben op de toepassing wettelijke gemeenschap van goederen.

Docenten                 
Mr. dr. Marcel Kremer, docent notariële vakken aan de Vrije Universiteit, redacteur losbladige Kluwer erfrecht en schenkingsrecht.
Omvang cursus
3 college-uren
Niveau
Verdiepingscursus: basiskennis van het huwelijksvermogensrecht is vereist.
Didactische aanpak Wetsvoorstel 33 987 wordt inhoudelijk uitgebreid besproken. Met behulp van concrete casusposities en vragen worden de gevolgen van het wetsvoorstel voor de praktijk uiteengezet.
Deelnemersaantal   
Geen maximum
Datum en locatie
In overleg. Afhankelijk van uw wensen kan de cursus zowel bij de VU als bij u op locatie worden aangeboden.


Meer informatie en contact

Wilt u tijdens de cursus ingaan op specifieke onderwerpen, of heeft u aanvullende leerdoelen? Deze cursus kan verder worden toegespitst op uw wensen. Of stel uw eigen programma samen op basis van een combinatie van cursussen. Bekijk hiervoor onze andere cursussen of onze expertisen op gebied van arbeidsrecht.
Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte of advies kunt u contact opnemen met: 
 

Ireen Schouten new

Ireen Schouten 
Opleidingscoördinator incompany 
E  i.schouten@vu.nl 
T 020 598 6255