Incompany cursus Actualiteiten personen- en familierecht

In deze cursus wordt ingegaan op de volgende onderwerpen: het aangaan van een huwelijk/ geregistreerd partnerschap; (echt)scheiding; levensonderhoud; afstamming; gezag en omgang; huwelijksvermogensrecht; meerderjarigenbescherming.

Leerdoelen
Aan het einde van deze cursus hebben de deelnemers (basale) kennis van de ontwikkelingen en stand van zaken van de wet- en regelgeving en jurisprudentie met betrekking tot de bovengenoemde onderwerpen. Kennis die zij kunnen toepassen in hun dagelijkse (advies) praktijk.

Docenten
Dr. mr. Geeske Ruitenberg, docent en senior onderzoeker Privaatrecht bij de Vrije Universiteit
Omvang cursus3 college-uren
NiveauBasis
Didactische aanpakDe cursus bestaat uit een interactief hoorcollege waarin de relevante wet- en regelgeving, jurisprudentie en casussen worden besproken. Tevens is er ruimte voor discussie over wetsvoorstellen die in dit rechtsgebied aanhangig zijn.
Deelnemersaantal  20
Datum en locatieIn overleg. Afhankelijk van uw wensen kan de cursus zowel bij de VU als bij u op locatie worden aangeboden.

Meer informatie en contact

Wilt u tijdens de cursus ingaan op specifieke onderwerpen, of heeft u aanvullende leerdoelen? Deze cursus kan verder worden toegespitst op uw wensen. Of stel uw eigen programma samen op basis van een combinatie van cursussen. Bekijk hiervoor onze andere cursussen of onze expertisen op gebied van personen- en familierecht.
Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte of advies kunt u contact opnemen met:

Ireen Schouten new

Ireen Schouten