Lezing Actualiteiten Pensioenrecht IV (2018)

12 december 2018

Lezing IV - De IORP II richtlijn

De IORP II richtlijn zal in januari 2019 in werking treden. Het wetsvoorstel tot implementatie van de richtlijn is aangenomen door de Tweede Kamer en ligt bij de Eerste Kamer. De richtlijn brengt een aantal belangrijke nieuwe regels en verplichtingen voor pensioenfondsen. In deze lezing zal door deskundige sprekers ingegaan worden op grensoverschrijdende uitvoering, informatieplichten en sleutelfuncties.

Sprekers:
Roland de Greef, advocaat bij Houthoff: Grensoverschrijdende activiteit en grensoverschrijdende waardeoverdracht (45 min)
Elly Ros, PGGM: Informatieverplichtingen en het UPO (45 min)
Paulien Siegman en Selma Smit, GPSS – Pensioen Governance op Koers: Invulling governancesysteem, waaronder sleutelfuncties (50 min)

Programma13.30-14.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
14.00-17:00 uur: College
CursusleidingProf. dr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
mr. Roland de Greef, advocaat Houthoff
Paulien Siegman en Selma Smit, GPSS -Pensioen Governance op koers
Elly Ros, PGGM
DatumWoensdag 12 december 2018.
LocatieVrije Universiteit, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM, pensioenjuristen en andere academische juristen.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
PrijsPer lezing: €230,- . Prijs per 4 lezingen: €820,-
VVPJ leden en huidige cursisten leergang pensioenrecht betalen per lezing: €205,- . Per 4 lezingen is de prijs €745,-
Alle prijzen zijn inclusief consumpties, borrel en documentatiemateriaal.
PuntenNOvNoVa-2 klein logoA 2 PO
VvPJ 2
InschrijvenAanBanner PO abonnementenmelden kan via het online inschrijfformulier.

Gerelateerd aanbodLeergang Pensioenrecht
Leergang Fiscaal Pensioenrecht