Overtuigend pleiten

12 december 2017- GEANNULEERD

Overtuigend ter ztting optreden

Is uw optreden ter zitting overtuigend? Bij Overtuigend pleiten leert u uw sterke kanten te benutten en uw minder sterke kanten te optimaliseren: hoe kunt u zich optimaal op de zitting voorbereiden, hoe kunt u uw standpunten het beste benadrukken tijdens de zitting, en hoe reageert u op lastige situaties? Tijdens de cursus wordt op deze vragen ingegaan, en krijgt u de gelegenheid om uw overtuigingskracht te verbeteren. Ook worden lastige situaties geoefend, zodat u deze vaardig leert pareren. Tot slot krijgt u persoonlijke feedback op uw optreden ter zitting en uw overtuigingskracht.

Tijdens de cursus komen aan bod: effectieve voorbereiding op de zitting, overtuigende presentatie van juridische argumentatie, retorische technieken om te overtuigen, tegenargumenten weerleggen, adequaat reageren op lastige situaties, re- en dupliek. U oefent aan de hand van een juridische casus. Ook werkt u met een casus uit uw eigen praktijk en oefent u met lastige situaties die zich ter zitting kunnen voordoen. Op dit optreden ontvangt u feedback op uw spreekstijl en krijgt u tips om uw persoonlijke overtuigingskracht te vergroten.

Beoordeling 2016 cursus 8,0

Leerdoel
U overtuigt met uw optreden. U kent de sterke kanten van uw persoonlijke spreekstijl en benut deze om uw standpunten overtuigend over het voetlicht te brengen. U reageert adequaat en slagvaardig op lastige situaties, en treedt ook in re- en dupliek overtuigend op.

Programma09.00-09.30 uur: Ontvangst met koffie, thee
09.30-16:00 uur: College
Docent
Drs. Mascha Furth, freelance docent communicatie en argumentatie onder meer voor de Nederlandse Orde van Advocaten, de Stichting Studiecentrum Rechtspleging en de Raad van State. 
DatumDinsdag 12 december 2017.
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy. Er is geen speciale voorkennis vereist, de cursus is toegankelijk voor iedereen die zijn optreden ter zitting wil verbeteren.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
Prijs€ 755,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
Punten NOvA 6 PO                                                                                                                      
NOvA 6 PO
InschrijvenKlik hier om u direct aan te melden via het inschrijfformulier.
Banner PO abonnementen
Gerelateerde trainingenLegal English @work - maandag 13, 20, 27 november en 4 december 2017.
Adequaat reageren en improviseren - dinsdag 28 november 2017.
Succesvol coachen en aansturen in de praktijk - woensdag 15 november 2017.
Juridisch schrijven - donderdag 7 en 14 december 2017.
Opfriscursus Legal english @work - maandag 11 december 2017.