Cursus actualiteiten ondernemingsrecht

Middagcursus ondernemingsrecht - gaat zeker door!

Een gestage en brede stroom wetgeving en jurisprudentie maakt het voor de vakbeoefenaar steeds moeilijker om door de bomen het bos te zien. Deze actualiteitenspecial biedt een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het brede terrein van het vennootschaps- en ondernemingsrecht met ruime aandacht voor de actualiteit, de belangrijkste jurisprudentie en nieuwe wet- en regelgeving. De verschillende onderwerpen worden op zodanige wijze besproken dat hun onderlinge samenhang en dwarsverbanden duidelijk worden. De cursus geeft een goed beeld van waar we op dit moment in het ondernemingsrecht staan en waar het in de nabije toekomst naar toe zal gaan.

Datum: maandag 17 december 2018.

Tijdens de cursus komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:
-aansprakelijkheid bestuurders en commissarissen
-doorbraak in concernverhoudingen
-recente ontwikkelingen recht van enquête en geschillen.

Leerdoel
Na afloop van deze cursus bent u volledig op de hoogte van de nieuwe regelgeving; van de belangrijkste jurisprudentie en kunt u de nieuw verworven inzichten rechtstreeks in uw praktijk toepassen.

Waardering
2018_beoordeling_docent_882018_beoordeling_cursus_78

Programma12.30 - 13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
13.00 - 17:30 uur: College, het volledige programma wordt nog bekend gemaakt
CursusleidingProf. mr. Jan Bernd Huizink, hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
DocentenProf. mr. Jan Bernd Huizink, voornoemd
Prof. mr. Wino van Veen, hoogleraar Vennootschapsrecht en rechtspersonenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Special Counsel ondernemingsrecht Baker & McKenzie Amsterdam
DatumMaandag 17 december 2018. Deze cursus gaat zeker door.
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
Prijs€ 350,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
PuntenNoVa-4 verkleind
NOvA 4 PO, KNB 4
InschrijvenKlik hier om u direct aan te melden via het inschrijfformulier.
Banner PO abonnementen
Gerelateerd aanbodCursus bedrijfsovername en bedrijfsopvolging: contractuele en vennootschapsrechtelijke aspecten - 6 en 13 december 2018
Leergang Verdieping contractenrecht
Leergang Financieel economisch strafrecht