Procederen in de arbeidsrechtpraktijk

woensdag 21 november 2018 - geannuleerd

Deze cursus is helaas geannuleerd.
Wel biedt de VU Law Academy geregeld cursussen aan op het gebied van arbeidsrecht.
Ga hier naar het actuele cursusoverzicht.

De Wet werk en zekerheid heeft de nodige procesrechtelijke veranderingen gebracht op het gebied van het ontslagrecht. Zo is de verzoekschriftprocedure voorgeschreven over de gehele linie van het ontslagrecht, staan tegen ontbindingsbeschikkingen hoger beroep en cassatie open en gelden zeer korte vervaltermijnen. Verder kent art. 7:683 BW een aantal bijzondere procesregels voor het hoger beroep van ontslagzaken in afwijking van het reguliere procesrecht als neergelegd in het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering.
Daarnaast is er de Wet vereenvoudiging en digitalisering van het procesrecht – ook wel bekend als KEI - welke gefaseerd in werking treedt. Als gevolg van deze wet gaat het burgerlijk procesrecht aanzienlijk op de schop, hetgeen ook gevolgen heeft voor het arbeidsprocesrecht.
In deze cursus gaat mr. dr. Vivian Bij de Vaate in op de nieuwste ontwikkelingen in wetgeving, rechtspraak en literatuur ten aanzien van het procesrecht in ontslagzaken. 

Leerdoel
Na het volgen van deze cursus is de cursist op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op het gebied van het ontslagprocesrecht. De cursist kan deze actuele kennis gebruiken in zijn of haar procespraktijk. 

Programma12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
13.00-17:30 uur: College, bekijk het volledige programma als pdf
CursusleidingMr. dr. Vivian Bij de Vaate, universitair docent Vrije Universiteit Amsterdam
DocentenMr. dr. Vivian Bij de Vaate, voornoemd.
DatumWoensdag 21 november 2018 - let op: deze cursus is geannuleerd.
LocatieVrije Universiteit, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (redelijke basiskennis vereist)
Prijs€ 350,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
PuntenNOvA 4 PO
MfN 4
NOvA logo 4 PO
Ook incompany mogelijkWilt u deze cursus volgen met uw eigen team of zelf bepalen welke onderwerpen er behandeld worden?
Neem dan contact op met Ireen Schouten, opleidingscoördinator incompany:
Ei.schouten@vu.nl
T 020 59 85246
InschrijvenKlik hier om u direct aan te melden via het inschrijfformulier. Bekijk hier onze actuele kortingen en acties.
Banner PO abonnementen