Actualiteiten contractenrecht

Middagcursus contractenrecht

Deze cursus wordt in het najaar van 2019 weer aangeboden.
Wilt u ervan op de hoogte gesteld worden wanneer de datum en meer informatie bekend is?
Stuur dan een e-mail met uw naam en de naam van de cursus naar Michel Talakua, p.m.talakua@vu.nl.

Inhoud van de cursus
In deze cursus wordt u op de hoogte gesteld van de belangrijkste actuele ontwikkelingen in de jurisprudentie van de Hoge Raad op het terrein van het contractenrecht. Die jurisprudentie zal worden besproken door het (normale) verloop van een contractproces te volgen en in dat kader stil te staan bij vragen en leerstukken die in het afgelopen jaar in die jurisprudentie de aandacht hebben gevraagd. Een breed scala (o.a. klachtplicht, uitleg van overeenkomsten, bijzondere zorgplichten, algemene voorwaarden, afbreken van onderhandelingen) aan contractenrechtelijke onderwerpen passeert daarbij de revue.

Leerdoel
Aan het einde van deze cursus kan de cursist de belangrijkste leerstukken van het contractenrecht in de praktijk toepassen met inachtneming van de actuele ontwikkelingen in de rechtspraak van de Hoge Raad.

Waardering
2018_beoordeling_cursus_76
2018_beoordeling_docent_86

Praktische informatie actualiteiten contractenrecht

Programma12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
13.00-17:30 uur: College, het volledige programma wordt nog bekend gemaakt
CursusleidingProf. dr. mr. Lodewijk Smeehuijzen, hoogleraar privaatrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
DocentenProf. dr. mr. Lodewijk Smeehuijzen, hoogleraar privaatrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
DatumNajaar 2019. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt.
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).

DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
Prijs€ 350,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
PuntenNoVa-4 verkleind
NOvA 4 PO

InschrijvenAanmelden kan op een later moment via het inschrijfformulier.
Gerelateerd aanbodActualiteiten burgerlijk(proces)recht en rechtspleging
Leergang Verdieping contractenrecht
Leergang Jurist van de toekomst: conflicthantering en mediation voor juristen
Leergang Verbintenissenrecht
IncompanyDeze cursus kan ook bij u op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op uw wensen. Heeft u hier interesse in, neem dan contact op met Ireen Schouten, coördinator incompany, i.schouten@vu.nl.