Cursus bedrijfsovername en bedrijfsopvolging: contractuele en vennootschapsrechtelijke aspecten

De belangrijkste facetten bij bedrijfsovernames

Deze cursus wordt in het najaar van 2019 weer aangeboden.
Wilt u ervan op de hoogte gesteld worden wanneer de datum en meer informatie bekend zijn?
Stuur dan een e-mail met uw naam, contactgegevens en de titel van de cursus naar Michel Talakua, p.m.talakua@vu.nl.

Inhoud van de cursus
Tijdens deze tweedaagse cursus staan de belangrijkste facetten die een rol spelen bij een bedrijfsovername centraal, te weten: de onderhandelingen, begeleiden van due diligence, adviseren over vennootschapsrechtelijke aspecten en het opstellen van overnamecontracten. Daarnaast ligt de nadruk op een goede beheersing van het vennootschapsrecht en het contractenrecht.

Leerdoel
Deze cursus biedt inzicht in de juridische problemen die spelen bij een bedrijfsovername en in de vormgeving van een bedrijfsovername.

Waardering
"Leuke praktische aanpak!"
"Goede onderwerpen en docenten."
"Onderdeel finance was erg goed, heel interactief en praktisch."

09.00 – 09.30 uur: Ontvangst met koffie en thee.
09.30 – 16.00 uur: College, bekijk het volledige programma 2018. Het programma van 2019 wordt nog bekend gemaakt.
CursusleidingProf. mr. Wino van Veen, hoogleraar Vennootschapsrecht en rechtspersonenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Special Counsel ondernemingsrecht Baker & McKenzie Amsterdam.
DocentenMr. Misha lutje Beerenbroek, advocaat Baker & McKenzie te Amsterdam
Mr. Gaike Dalenoord, partner NautaDutilh N.V.
Mr. Jan Paul van der Hoek, advocaat en partner bij Houthoff Buruma te Rotterdam
Prof. mr. Jan Bernd Huizink, hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Mr. Jacques Kröner, advocaat en partner bij Houthoff Buruma te Rotterdam
Mr. dr. Marcel Ruijgvoorn, advocaat bij Van Benthem & Keulen advocaten te Utrecht
Mr. Martijn van Vliet, legal director bij Baker & McKenzie te Amsterdam
DatumNajaar 2019. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt.
LocatieVrije Universiteit, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (redelijke basiskennis vereist).
Prijs€ 840,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
PuntenNova 10 verkleindNOvA 10 PO
InschrijvenAanmelden kan op een later moment via het online inschrijfformulier.
Banner PO abonnementen