Cursus actuele ontwikkelingen in het straf(proces)recht

14 december 2017 - GAAT ZEKER DOOR!

Van actualiteit naar uw eigen strafrechtspraktijk

Beoordeling 2016 docenten 8,7De ontwikkelingen op het terrein van het straf- en strafprocesrecht gaan snel. Rechtspraak en wetgeving zijn constant in beweging. Deze cursus biedt u de gelegenheid om in één cursusdagdeel kennis te nemen van de actuele stand van zaken op het terrein van het materiële strafrecht en het strafprocesrecht. De belangrijkste arresten worden op een rij gezet, samengevat en van deskundig commentaar voorzien. Ook wordt, voor zover relevant en actueel, ingegaan op de belangrijkste wijzigingen op het terrein van de strafrechtelijke wetgeving.

Leerdoel
Na afloop van de cursus is de cursist op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op het terrein van het straf- en strafprocesrecht en weet hij de relevantie van deze ontwikkelingen voor de eigen beroepspraktijk op waarde te schatten.

Programma12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch.
13.00-17.30 uur: College, bekijk het volledige programma
CursusleidingMr. dr. Sonja Meijer, universitair docent Strafrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
DocentenMr. dr. Marjolein Cupido, universitair docent Strafrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Mr. Rob ter Haar, universitair docent Strafrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Mr. dr. Sonja Meijer,
voornoemd.
DatumDonderdag 14 december 2017
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (redelijke basiskennis vereist)
WaarderingIn het cursusjaar 2014-2015 beoordeelden de deelnemers deze cursus en de docent gemiddeld met een 8,6.
Prijs€ 405,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
Leden van de NVSA krijgen 10% korting op deze cursus. Wilt u in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier aangeven dat u lid bent van de NVSA.

PuntenNoVa-4 verkleind
NOvA 4 PO
InschrijvenKlik hier om u direct aan te melden via het inschrijfformulier.
Banner PO abonnementen
Gerelateerd aanbodKinderbeschermingsrecht, bewijs, proces en het optimale verweer - dinsdag 21 november 2017
Inleiding jeugd- en jeugdstrafrecht - donderdag 7 december 2017
Leergang Financieel-economisch Strafrecht - start september 2017