Online cursus Actualiteiten vluchtelingenrecht

Praktijkgerichte cursus vluchtelingenrecht, jurisprudentie en rechtspraak

Datum: dinsdag 8 december 2020

Inhoud van de online cursus
Het vluchtelingenrecht staat volop in de aandacht en de ontwikkelingen gaan snel. In deze cursus komen de meest actuele ontwikkelingen in het vluchtelingenrecht aan de orde. U verdiept uw kennis over het vluchtelingenrecht en krijgt een overzicht van de huidige stand van zaken.

Aan de hand van actuele casussen bespreken we vanuit verschillende invalshoeken wat er nu speelt in het vluchtelingenrecht. Ook behandelen we nieuwe ontwikkelingen in jurisprudentie en rechtspraak.
Tijdens de cursus geven onze deskundige docenten hun analyse van actuele ontwikkelingen in het Nederlandse, Europese en internationale vluchtelingenrecht.

Onderwerpen
De onderwerpen worden ongeveer 6 weken van tevoren vastgesteld om de actualiteit van de cursus te waarborgen.

Leerdoel
De cursist krijgt een overzicht van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het Nederlandse, Europese en internationale vluchtelingenrecht. Bovendien wordt een verdiepende analyse van deze ontwikkelingen gegeven. Daarnaast krijgen cursisten van docenten, maar ook van elkaar, handvatten om met nieuwe ontwikkelingen om te gaan.

• u bent volledig op de hoogte de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het (inter)nationale vluchtelingenrecht
• u bent volledig op de hoogte van de belangrijkste jurisprudentie
• u kunt de nieuw verworven inzichten rechtstreeks in uw praktijk toepassen

Reacties van cursisten
"De cursus was prettig, vlot, prikkelend, informatief en praktisch!"
"Wat me het meeste aansprak was de interactie. We bespraken vragen als: Waar loopt men in de praktijk tegen aan? Welke kansen en mogelijkheden zijn er?"
''Diverse sprekers en verscheidenheid onderwerpen, diepgang.''

Praktische informatie actualiteitencursus Vluchtelingenrecht

Programma13.00-14.00 online college
14.00-14.10 pauze
14.10-15.10 online college
15.10-15.20 pauze
15.20-16.20 online college
16.20-16.30 pauze
16.30-17.30 online college
CursusleidingMr. dr. Marcelle Reneman, universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam
DocentenMr. dr. Marcelle Reneman
Mr. dr. Evelien Brouwer
Mr. dr. Lieneke Slingenberg
Mr. dr. Younous Arbaoui

Datumdinsdag 8 december 2020
Locatie
DoelgroepDe cursus is gericht op advocaten en rechtshulpverleners in vreemdelingen- en migratiezaken en juristen werkzaam bij NGO’s. De uitspraken en literatuur zijn daar dan ook op toegesneden. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
Prijs€ 350,- inclusief cursusmateriaal
PuntenNoVa-4 verkleindNOvA 4 PO/RvR

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.
InschrijvenU kunt zich aanmelden via het online inschrijfformulier.
Gerelateerd aanbod
Leergang Effectieve conflicthantering, onderhandeling en mediation voor juristen
Conflicthantering voor juristen
Juridisch schrijven