Cursus Actualiteiten vluchtelingenrecht

Praktijkgerichte cursus vluchtelingenrecht, jurisprudentie en rechtspraak

Datum: donderdag 28 november 2019.

Inhoud van de cursus
Het vluchtelingenrecht staat volop in de aandacht en de ontwikkelingen gaan snel. In deze cursus komen de meest actuele ontwikkelingen in het vluchtelingenrecht aan de orde. U verdiept uw kennis over het vluchtelingenrecht en krijgt een overzicht van de huidige stand van zaken.

Aan de hand van actuele casussen bespreken we vanuit verschillende invalshoeken wat er nu speelt in het vluchtelingenrecht. Ook behandelen we nieuwe ontwikkelingen in jurisprudentie en rechtspraak.
Tijdens de cursus geven onze deskundige docenten hun analyse van actuele ontwikkelingen in het Nederlandse, Europese en internationale vluchtelingenrecht.

Onderwerpen
* actualiteiten rechtelijke toetsing asiel
* actualiteiten openbare orde
* actualiteiten Dublinverordening
* actualiteiten opvang

Leerdoel
De cursist krijgt een overzicht van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het Nederlandse, Europese en internationale vluchtelingenrecht. Bovendien wordt een verdiepende analyse van deze ontwikkelingen gegeven. Daarnaast krijgen cursisten van docenten, maar ook van elkaar, handvatten om met nieuwe ontwikkelingen om te gaan.

• u bent volledig op de hoogte de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het (inter)nationale vluchtelingenrecht
• u bent volledig op de hoogte van de belangrijkste jurisprudentie
• u kunt de nieuw verworven inzichten rechtstreeks in uw praktijk toepassen

Reacties van cursisten
"De cursus was prettig, vlot, prikkelend, informatief en praktisch!"
"Wat me het meeste aansprak was de interactie. We bespraken vragen als: Waar loopt men in de praktijk tegen aan? Welke kansen en mogelijkheden zijn er?"

Praktische informatie actualiteitencursus Vluchtelingenrecht

Programma09.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
09.30-17:00 uur: College, het programma wordt nog bekend gemaakt.
CursusleidingMr. dr. Marcelle Reneman, universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam
DocentenProf. mr. Hemme Battjes, hoogleraar Europees asielrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Prof. mr. Thomas Spijkerboer
Mr. dr. Lieneke Slingenberg, universitair hoofddocent Migratierecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Datumdonderdag 28 november 2019
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. De cursus is gericht op advocaten en rechtshulpverleners in vreemdelingen- en migratiezaken. De uitspraken en literatuur zijn daar dan ook op toegesneden. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
Prijs€ 520,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
PuntenNoVa-6 verkleindNOvA 6 PO
InschrijvenU kunt zich vanaf 5 juli aanmelden via het online inschrijfformulier.
Gerelateerd aanbod
Leergang Effectieve conflicthantering, onderhandeling en mediation voor juristen
Cursus conflicthantering voor juristen - woensdag 4 december 2019