Online cursus Actualiteiten bestuursrecht / bestuursprocesrecht

Online cursus bestuursrecht / bestuursprocesrecht in één dagdeel

Datum: maandag 14 december 2020

Inhoud van de cursus
Wilt u op een efficiënte en tegelijk grondige manier op de hoogte worden gebracht van de actuele ontwikkelingen in het algemeen bestuursrecht en het bestuursprocesrecht? Dan is de cursus Actualiteiten bestuurs(proces)recht van de VU Law Academy zeker iets voor u!

Het bestuursrecht is voortdurend in beweging en de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. In deze cursus behandelen we actuele ontwikkelingen op het gebied van het algemeen bestuursrecht, inclusief het bestuursprocesrecht. Aan de hand van recente wetgeving en jurisprudentie nemen we u mee langs actuele ontwikkelingen in het bestuurs(proces)recht. Houd uzelf scherp met deze cursus. Tijdens deze cursus worden de hoofdlijnen uit het algemeen bestuursrecht uitgebreid behandeld. Ook bespreken we de laatste wetswijzigingen en gaan we in op recente uitspraken van bestuursrechters. De uitleg wordt gegeven door een combinatie van theorie en praktijk. Als u de cursus hebt gevolgd, bent u weer helemaal bij.

Leerdoel
Na deze online cursus bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op het gebied van het algemeen deel van het bestuursrecht en het bestuursprocesrecht. Na afloop van de cursus kunt u de nieuw verworven inzichten rechtstreeks in uw eigen praktijk toepassen.

Reacties en waardering van cursisten
"Zeer leerzaam was de veranderde wijze van toetsing door RvS!"
"Fijn, zo'n praktische insteek!"
''Goede voorbeelden, kennis docent en praktische invulling door de studenten.''
''Actualiteit: in middag volledig bij. Kwaliteit. Zeer de moeite waard.''

Praktische informatie cursus actualiteiten bestuursrecht / bestuursprocesrecht

Programma13.00-14.00 online college
14.00-14.10 pauze
14.10-15.10 online college
15.10-15.20 pauze
15.20-16.20 online college
16.20-16.30 pauze
16.30-17.30 online college
CursusleidingProf. dr. Richard Neerhof, hoogleraar Staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
DocentenMr. dr. Pim Huisman, universitair hoofddocent Staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Prof. dr. Richard Neerhof, voornoemd.
DatumOnline via Meet Google.
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
Prijs€350,- inclusief cursusmateriaal.
PuntenNoVa-4 verkleindNOvA 4 PO

Deze cursus valt onder het hoofdrechtsgebied Bestuursrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten.

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.
InschrijvenU kunt zich aanmelden via het online inschrijfformulier.  Bekijk hier onze actuele kortingen en acties.
Gerelateerd aanbod- Juridisch schrijven en argumenteren
- Actualiteiten WGR
- Conflicthantering voor juristen
- Actualiteiten omgevingsrecht

- Helder en overtuigend beschikkingen schrijven voor juristen
- Leergang Wetgevingstechniek voor gemeentejuristen
- Leergang Governance van Samenwerkingsverbanden voor overheidsjuristen en beleidsadviseurs
- Leergang Effectieve conflicthantering, onderhandelen en mediation voor juristen
- Leergang Sport & Recht
VU School of Governance leergangen:
Opleiding Bouwen van veilige wijken
Leergang De gemeentejurist binnen een dynamische, complexe bestuurlijke context
Opleiding Sturen en leidinggeven vanuit vertrouwen
Opleiding De aanpak van ondermijning en het opbouwen van weerbaarheid: veiligheid en veerkracht in een democratische rechtsstaat
Incompany
Deze cursus kan ook bij u op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op uw wensen. Heeft u hier interesse in, neem dan contact op met Ireen Schouten, coördinator incompany, i.schouten@vu.nl.