Cursus actualiteiten aanbestedingsrecht

Middagcursus aanbesteden

Datum:woensdag 26 juni 2019- deze cursus gaat zeker door!

Deze halfjaarlijkse cursus ontsluit de volledige aanbestedingsrechtelijke jurisprudentie die is gepubliceerd in de periode van 1 november 2018 tot 1 mei 2019. Alle jurisprudentie (ca. 100 uitspraken) wordt thematisch geordend en beschikbaar gesteld door middel van een praktisch en toegankelijk naslagwerk. Daarvan worden de 50 meest interessante besproken tijdens de cursus. Dat gebeurt eveneens thematisch, waarbij te denken valt aan onderwerpen als: aanbestedingsplichtige opdrachten, private aanbestedingen; transparantiegebreken; proportionaliteitsgebreken; Grossmann-verweer; motivering van de gunningsbeslissing; herstel van fouten in inschrijvingen; intrekking van de aanbesteding; wezenlijke wijzigingen; rechtsbescherming, etcetera.

L
eerdoel
Aan het einde van deze cursus kan de cursist aanbestedingsrechtelijke vraagstukken in concrete praktijksituaties beantwoorden in overeenstemming met de actuele stand van het aanbestedingsrecht.

Waardering
"Grondige analyse van de jurisprudentie; levert direct toepasbare kennis op!"
In 2018 beoordeelden de deelnemers de cursus gemiddeld met een 8,2 en de docenten met een 8,6.


Praktische informatie

Programma12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
13.00-17.30 uur: College
CursusleidingProf. mr. Chris Jansen, hoogleraar Privaatrecht en co-director van het Centre for Public Contract Law & Governance (CPC) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gasthoogleraar (TPR-wisselleerstoel) bij het Centrum voor Overheid en Recht (CORe) aan de Universiteit Hasselt, voorzitter van de Commissie van Aanbestedingsexperts (CvAE) en raadsheer-plaatsvervanger in het hof 's-Hertogenbosch.
DocentenProf. mr. Chris Jansen, voornoemd.
Prof. mr. E. (Elies) Steyger, hoogleraar Europees bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
DatumWoensdag 26 juni 2019.
LocatieVrije Universiteit, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. Ook voor professionals met een niet-juridische achtergrond met voldoende kennis van het aanbestedingsrecht is deze cursus uitermate geschikt. 
NiveauVerdieping /Specialisatie (basiskennis en enige praktijkervaring vereist)
PrijsAbonnementen€ 405,- inclusief, cursusmateriaal, consumpties en lunch. Voor deze cursus krijgt u het cursusmateriaal in papieren vorm uitgedeeld.
PuntenNoVa-4 verkleindNOvA 4 PO
PWO 4
InschrijvenKlik hier om u direct aan te melden via het inschrijfformulier. 
Gerelateerde leergangen/masterclasses - Leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers
- Leergang Verdieping aanbestedingsrecht voor inkopers
- Leergang Aanbestedingsrecht voor juristen
- Masterclass aanbestedingsrecht I - Inkopen en aanbesteden in het sociaal domein (woensdag 13 maart 2019)
- Masterclass aanbestedingsrecht II - Doorschakelen naar een onderhandelingsprocedure na een ‘mislukte’ aanbesteding (donderdag 13 juni 2019)
- Masterclass aanbestedingsrecht III (dinsdag 10 september 2019)
- Masterclass aanbestedingsrecht IV (donderdag 28 november 2019)
IncompanyDeze cursus kan ook bij u op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op uw wensen. Heeft u hier interesse in, neem dan contact op met Ireen Schouten, coördinator incompany, i.schouten@vu.nl.