Artikel over het nieuwe onderwijsprogramma De Startup Clinic

Advocatie, een bekend nieuwsplatform voor de juridische sector heeft een leuk stuk geschreven over De Startup Clinic aan de VU.

27-07-2020 | 13:13

Advocatie, een bekend nieuwsplatform voor de juridische sector heeft een leuk stuk geschreven over De Startup Clinic aan de VU. De Startup Clinic is in 2018 bedacht door Kaylee Zournas, toen nog rechtsstudente aan de VU. Zij merkte op dat vrienden met start-ups tegen juridische problemen aanliepen en zag als oplossing hierin een goede match met rechtenstudenten. “Daarnaast vond ik mijn eigen student-stages in de advocatuur zeer leerzaam en meende ik dat het ook voor andere studenten waardevol kan zijn.”, aldus Kaylee Zournas. 

Aankomend jaar zal de VU starten met de Startup Clinic als nieuw onderwijsprogramma. Hierbij zullen rechtenstudenten tech-startups ondersteunen bij juridische projecten. Ervaren advocatenkantoren als Lexence, DLA Piper, Wintertalig, Höcker en Blenheim hebben zich al aan dit project verbonden als begeleiders. Studenten die dit vak volgen zullen aan een tech-startup worden verbonden en zullen daarbij één dag per week in-house bij een kantoor aan hun opdracht werken. De verbonden startups kunnen een écht bruikbaar product verwachten. 

Lees hier het volledige artikel.