ALF Spring Issue 2020: Kennis opdoen in een tijd van ‘Social Distancing’

Het redactieteam van Amsterdam Law Forum (ALF) heeft gedurende de tumultueuze periode niet stilgezeten en brengt ook dit jaar een gloednieuwe Spring Issue uit. In deze nieuwe issue leveren verschillende auteurs opnieuw een waardevolle bijdrage aan de voortzetting van de discours rondom internationaal en transnationaal recht.

30-06-2020 | 9:55

Met een interessant wetenschappelijk artikel, een bijzonder opiniestuk en tot slot een mooie reeks van drie zogeheten ‘commentaries’, publiceert ALF een volle issue die een rijk aantal onderwerpen aankaart. In het wetenschappelijke artikel bespreekt Leonore ten Hulsen het gebruik van Open Source Intelligence (OSINT), ook wel internet rechercheren genoemd, in het licht van de mogelijk conflicterende privacy belangen. Nadien belichten het opiniestuk geschreven door Victoria Azizi en de diverse commentaries door Nicoleta Mirza, Nkandu Nchindila, Sharon van Norden en Renate Bik opeenvolgend, de volgende onderwerpen: ethische dilemma’s in de bedrijfssector, de legaliteit van humanitaire interventies, de relatie tussen BRICS staten, de ICC en de rechtsstaat en, tot slot, procedurele regels in Nederland rondom het doen van klinisch onderzoek. Zodoende, doe jezelf daarom vooral tegoed aan de indrukwekkende artikelen die ALF weer te bieden heeft en sluit daarmee de lente in een tijd van 1,5meter met meer juridische kennis af. 

Ben jij geïnteresseerd in onderwerpen aangaande internationaal en transnationaal recht? Wil jij graag meer lezen of zelf bijdragen aan een boeiende en constructieve discussie rondom deze onderwerpen? Ga dan zeker naar de nieuwe website en steun het Amsterdam Law Forum, via: https://amsterdamlawforum.org/

Wij zien jullie inzendingen voor onze Summer Issue graag tegemoet!

Victoria S. Azizi - Editor-in-Chief

Rumer Ramsey - Associate Chief Editor

Andi Baaij - Senior Editor