Studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Ook in deze onzekere tijden verwelkomen we je graag als student!

17-06-2020 | 12:34

On campus als het kan. Online omdat het kan.

Al het onderwijs aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid wordt online aangeboden tot november. Hoorcolleges zullen het hele eerste semester (september 2020- januari 2021) online te volgen zijn.

We blijven natuurlijk zoeken naar mogelijkheden om ook op onze campus weer te starten met onderwijs. Zo kijken we bij nieuwe richtlijnen van het kabinet wat er mogelijk is. Houd daarom de laatste ontwikkelingen op onze website in de gaten. Wij kijken ernaar uit om je on– of offline op onze campus te verwelkomen! 

Better prepared 

De overstap naar de universiteit is leuk maar ook spannend. Zeker als je ouders niet hebben gestudeerd aan een (Nederlandse) universiteit. Je bent super gemotiveerd om het beste uit jezelf en je studie te gaan halen, in een hele nieuwe fase in je leven. Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Want wat komt er allemaal kijken bij het studeren aan een universiteit?

De Vrije Universiteit Amsterdam biedt het programma Better Prepared aan, waarin je gedurende vier dagen alvast thuis raakt op de VU. Je hebt colleges over 'onderzoek doen, hoe dan?', 'academische vaardigheden, wat dan?' En 'studeren doe je: zo!' Je krijgt inzicht in je eigen motivatie, studiekeuze, talenten, competenties en - eerlijk is eerlijk - valkuilen. Je wordt begeleid door student-coaches en ontmoet alvast medestudenten. Begin je studie goed, begin Better Prepared!

Lees meer

Hbo-propedeuse

Heb je een hbo-propedeuse gehaald en wil je Rechtsgeleerdheid of Notarieel Recht studeren aan de Vrije Universiteit? Dat kan!

Lees meer

Vragen?

Kijk bij de veelgestelde vragen.
Je vindt er de antwoorden op veel van je vragen.

Wil je meer weten over een van onze opleidingen? 

Bekijk al onze bacheloropleidingen 

Bekijk al onze masteropleidingen 

Contact

Staat je vraag niet bij de veelgestelde vragen? Of wil je een student spreken? 
Neem dan contact met ons op.  

Wij zijn op werkdagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur bereikbaar per telefoon (020-5985000), WhatsApp (+31682548367) en per webchat via de website
Ook kun je mailen naar contact@vu.nl. We helpen je graag!

Wil je meer weten over onze VU community? Volg ons op Instagram!