Martijn Stronks nieuwe aanwinst Amsterdam Young Academy

De Academie is een onafhankelijk platform waar getalenteerde jonge wetenschappers uit verschillende disciplines samenkomen om inzichten te ontwikkelen over wetenschap, wetenschappelijk beleid en de relatie tussen wetenschap en samenleving in Amsterdam.

08-11-2019 | 10:43

Amsterdam Young Academy

Amsterdam Young Academy is een initiatief van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit en werd officieel gelanceerd op 6 november 2018. AYA-leden worden elk jaar door decanen van faculteiten van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam geselecteerd voor een periode van vijf jaar. Martijn Stronks komt in een warm bad terecht. Marieke de Hoon en Miriam Wijkman, werden vorig jaar al lid van de Academie.

Toekomstplannen

Martijn Stronks: "Ik ben heel blij dat ik onderdeel mag uitmaken van deze jonge, veelbelovende organisatie. Er spelen allerlei innovatie ideeën waar ik mij graag hard voor maak. Vraagstukken zoals hoe om te gaan met werkdruk of de positie van de jonge wetenschapper, gaan mij aan het hart. Ik verheug me er dan ook ten zeerste op om mij voor dergelijke onderwerpen in te zetten."