Drie opleidingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid op eerste plaats in Nationale Studenten Enquête 2019

Op 23 oktober zijn de uitslagen van de Nationale Studenten Enquête 2019 bekend gemaakt. Er is niet alleen goed nieuws voor de universiteit in zijn algemeen – die steeg van een derde naar een gedeelde eerste plaats bij brede universiteiten – maar ook voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, waar maar liefst drie opleidingen een eerste plek wisten te bemachtigen.

23-10-2019 | 14:20

De Vrije Universiteit heeft goed gescoord dit jaar in de NSE 2019. Zo steeg de algemene studententevredenheid op bijna alle fronten en kreeg ook de algemene sfeer op hun opleiding een hoog cijfer. Bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid was er meer om verheugd over te zijn: voor de zoveelste keer op rij is de uitslag ten opzichte van het voorgaande jaar verbeterd. Daarnaast bemachtigde zowel de master Fiscaal Recht, als de bachelor én master Criminologie de eerste plek. Dat houdt in dat de opleidingen het beste scoren ten opzichte van alle vergelijkbare opleidingen in Nederland.

De bachelor Criminologie kwam goed uit de bus met een 4.11 voor de opleiding in het algemeen. De master Criminologie scoorde een 4.04 en de master Fiscaal Recht maar liefst een 4.47. Maar ook de andere opleidingen van de faculteit scoorden vrijwel allemaal hoge ogen; geen enkele opleiding bij de faculteit scoorde op dat punt een onvoldoende.

Kwaliteit data NSE

De uitslag van de NSE 2019 is later dan in eerdere jaren omdat er vanwege een gewijzigde opzet en nieuwe privacyregels onduidelijkheid bestond over de kwaliteit van de resultaten. Hoewel de respons aan de lage kant was, concludeerde Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de gecorrigeerde resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2019 van hetzelfde kwaliteitsniveau zijn als vorige jaren.

Bekijk hier de resultaten van de NSE 2019.