Vind je minor op de VU Minormarkt

De vrije keuzeruimte in je derde bachelorjaar lijkt misschien nog ver weg, maar dit is hét moment om je te oriënteren. Kom daarom 12 maart naar de VU Minormarkt!

21-02-2019 | 14:16

Docenten en studenten van de meeste VU-minoren staan van 12.30-15.30 uur in de Foyer van het VU Hoofdgebouw voor je klaar om je te informeren over inhoud, aansluiting bij je opleiding, toelating en meer. Op minor.vu.nl zie je welke minoren aanwezig zijn.

Maak alvast een favorietenlijstje
Zorg ervoor dat je de Minormarkt goed voorbereid bezoekt door van tevoren het Minorplatform te bestuderen, zodat je weet welke minoren je met jouw studie kunt volgen. De toelatingseisen verschillen namelijk per minor. Voor sommige kun je je alleen aanmelden als je een bepaalde studie doet, maar er zijn ook Universiteitsminoren die voor iedereen toegankelijk zijn.

Wat is een minor?
Een minor is een speciaal programma van 30 studiepunten waarin je verschillende vakken volgt over één thema. Je volgt een minor om je te verdiepen in een vakgebied of als voorbereiding op een masteropleiding. Dit kun je doen binnen je eigen faculteit, maar je kunt ook terecht bij een andere faculteit van de VU. Je kunt kiezen voor een minor als invulling van de keuzeruimte in het eerste semester van het derde jaar.
Kijk op VUnet voor algemene informatie over de invulling van je keuzeruimte.