VU-studenten winnen prestigieuze landelijke pleitwedstrijd

Studenten van de VU hebben de jaarlijkse pleitwedstrijd van de Vereniging voor bestuursrecht (VAR) gewonnen.

25-05-2018 | 15:15

De beste studenten van alle Nederlandse universiteiten werden afgevaardigd om het tegen elkaar op te nemen. Het winnende team bestaat uit Lorenzo Augustinus, Marin Coerts, Diewertje van Kesteren en Laurens Vink. De begeleiding was in handen van Liesbeth Berkouwer, Pim Huisman en Elies Steyger.

In januari kregen de studenten een fictieve casus en daarbij schreven zij processtukken. Op de wedstrijddag, dit jaar woensdag 16 mei, is op deze casus gepleit. De jury onder voorzitterschap van Bart Jan van Ettekoven (voorzitter van de afdeling rechtspraak van de Raad van State) vond het VU-team het beste.

Op de foto: juryvoorzitter Van Ettekoven reikt de prijs uit aan het VU-team.