Lotte Anemaet ontvangt John J. Allen beurs

NautaDutilh reikt de beurs van EUR 10.000 uit aan de onderzoeker en docent bij afdeling Privaatrecht. Zij zal met de beurs onderzoek doen aan het Max Planck Instituut in München.

16-05-2017 | 15:00

Lotte Anemaet schrijft momenteel haar proefschrift over de perceptie van de consument in het merkenrecht, meer specifiek over de normatieve en empirische benadering hiervan. Anne Marie Verschuur, advocaat bij NautaDutilh en een van de initiatiefnemers van de beurs: "Lotte haar goed uitgewerkte onderzoeksopzet, aanstekelijke liefde voor het IE-recht en reeds indrukwekkende cv maken dat de commissie de John J. Allen Scholarship graag aan haar toekent."

Met de John J. Allen beurs ondersteunt NautaDutilh een jonge veelbelovende jurist om zich verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht. De beurs is vernoemd naar NautaDutilh-advocaat John Allen, die op 17 juli 2014 met zijn gezin om het leven kwam bij de vliegramp met de MH17. John Allen was advocaat en partner op de IE/IT sectie van NautaDutilh, waar hij zich met name richtte op octrooiprocedures en andere technologie gerelateerde zaken. Zijn expertise werd alom erkend en ook buiten het recht was hij een man met veel talenten. Hij wordt gemist en de beurs is ter nagedachtenis aan hem in het leven geroepen.