Fraudecafe- cryptocurrency- fraude als toenemende uitdaging

19-06-2019

Amsterdamsche Football Club (naast Zuidas)

Fraudecafe- cryptocurrency- fraude als toenemende uitdaging

Bennett Kleinberg (Assistant Professor, Department of Security and Crime Science van het Dawes Centre for Future Crime van University College London)

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Rechten

Lezing

De toenemende verschuiving naar cryptocurrencies heeft ook een toename aan criminele activiteit in een grotendeels ongereguleerde omgeving als gevolg. Fraude door en met cryptocurrencies is een voorbeeld van een nieuw misdaadprobleem, versneld door technologische ontwikkeling. Deze sessie geeft inzicht in de problematiek van cryptocurrency pump-and-dump schemes, bespreekt recent academisch onderzoek over de detectie en mogelijke preventie van cryptocurrency fraude (met name door data science technieken), en laat zien hoe dit probleem door innovatief onderzoek bestudeerd en aangepakt kan worden.

Deze lezing is beoordeeld als één van de beste break-out sessies van de Dag van de Fraudeonderzoeker. Tijdens de lezing zal Bennett Kleinberg- Assistant Professor, Department of Security and Crime Science van het Dawes Centre for Future Crime van University College London- met geïnteresseerden in discussie gaan over het onderwerp cryptocurrency-fraude. Tevens belicht Bennett nieuwe inzichten in deze thematiek en de resultaten van een internationale workshop/onderzoek over cryptofraude.