KNAW-symposium: Border Deaths; Academic research and social reality

13-06-2018

19:00

Openbare Bibliotheek Amsterdam, Theaterzaal, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

KNAW-symposium: Border Deaths; Academic research and social reality

Paolo Cuttitta, Tamara Last, Thomas Spijkerboer, Agnes Callamard, Mussie Zerai

Voor meer informatie: kijk op de website of neem contact op met Linda Groen, linda.groen@knaw.nl, 020 551 0727.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Rechten

Symposium / Seminar

De afgelopen drie decennia zijn duizenden mensen omgekomen tijdens een poging om Europa binnen te komen. Europa’s grenzen horen bij 's werelds dodelijkste grenszones. Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam presenteren de uitkomsten van een langlopend onderzoek naar deze 'grensdoden' (www.borderdeaths.org). Met reacties vanuit het perspectief van de VN, maar ook vanuit migrantengemeenschappen.

Met sprekers die allen betrokken zijn bij het project The Human Costs of Border Control:

•    Paolo Cuttitta, postdoconderzoeker migratierecht, Vrije Universiteit Amsterdam
•    Tamara Last, promovenda migratierecht, Vrije Universiteit Amsterdam
•    Thomas Spijkerboer, hoogleraar migratierecht, Vrije Universiteit Amsterdam
•    Agnes Callamard, Special Rapporteur on Extrajudicial, Summary or Arbitrary Executions, Verenigde Naties, en directeur Global Freedom of Expression and Information, Columbia University
•    Mussie Zerai, voorzitter Habeshia Agency Cooperation for Development

Het debat wordt gemodereerd door Domenica Ghidei, Deputy Human Rights Commissioner, Netherlands Institute for Human Rights.

De voertaal is Engels.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie op de website van de KNAW

U bent van harte welkom bij dit symposium. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan via het aanmeldformulier op onze website.