Publiekscollege: de juridische aspecten van MH17

11-05-2017

19:00-20:45

Vrije Universiteit Amsterdam, Auditoriumzaal | De Boelelaan 1105 | 1081 HV | Amsterdam

Publiekscollege: de juridische aspecten van MH17

Marieke de Hoon | Pieter Omtzigt | Jeroen Akkermans | Hella Hueck | Arno Akkermans

Meld u aan om verzekerd te zijn van deelname.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Rechten

justitie

Livestream vanaf 19:00
U kunt het publiekscollege live online volgen. De livestream begint 19:00.

Op donderdag 11 mei maakt Marieke de Hoon de juridische knelpunten inzichtelijk van de verschillende procedures, zoals het vervolgen van individuele daders via nationaal of internationaal strafrecht en de mogelijke juridische procedures tegen Oekraïne en Rusland als betrokken staten. In het publiekscollege en het daarop volgende discussiepanel is uitdrukkelijk aandacht voor de maatschappelijke en individuele gevolgen van die opties.

17 juli 2014 werd vlucht MH17 neergeschoten boven Oekraïne. Dat kostte 298 mensen het leven. De daders zijn nog steeds niet gestraft.

Zie ook het onderzoeksartikel van Marieke de Hoon: Navigating the Legal Horizon: Lawyering the MH17 Disaster

uur: Aanvang en inloop
19.00 uur: Publiekscollege door Marieke de Hoon
19.40 uur: Discussiepanel met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, onderzoeksjournalist Jeroen Akkermans, hoogleraar Privaatrecht Arno Akkermans en Marieke de Hoon, gemodereerd door journalist Hella Hueck
20.10 uur: Vragen en discussie uit de zaal
20.45 uur: Receptie

Wanneer en waar
Donderdag 11 mei, Auditorium, hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam

Vanaf 19:00 op donderdag 11 mei kunt u live het publiekscollege online volgen.

Indien u verzekerd wilt zijn van een plek, meld u zich dan online aan.

Dr. mr. Marieke de Hoon is Universitair Docent Internationaal Recht, Internationaal Strafrecht en Mensenrechten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze is tevens Senior Counsel en Directeur Netherlands Office van de Public International Law & Policy Group. Met betrekking tot MH17 adviseerde zij eerder de Tweede Kamer en gaf zij toelichting in diverse media.