Symposium Medialisering van het recht

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Rechten

Congres / Symposium

Hoe moeten juristen zich opstellen in een wereld waarin de media een steeds grotere rol spelen? Voor welke mediastrategie moet je kiezen als advocaat, officier van justitie of rechter? Moet je je afzijdig houden of juist niet? Hoe beïnvloeden de media de beeldvorming rond de togaberoepen? Deze en vele andere vragen passeren de revue in het boek De Togakamer van mr. Gerben Kor. Tijdens het symposium 'Medialisering van het recht' wordt hierover van gedachten gewisseld.

15.00 uur: Ontvangst
15.30 uur: Opening door Rob Doeve, directeur Taalcentrum-VU
15.45 uur: Paneldiscussie over actuele thema’s waarbij media en recht samenkomen. Panelleden: Herman Bolhaar (voorzitter College van procureurs-generaal), Bas le Poole (partner Houthoff Buruma) en Ybo Buruma (raadsheer Hoge Raad). Moderator: Wouter Veraart (vice-decaan en hoogleraar rechtsfilosofie aan de rechtenfaculteit VU)
16.30 uur: Do’s en don’ts in de omgang met de media. Flitsworkshop door Taalcentrum-VU
16.45 uur: Astrid Joosten reikt eerste exemplaar van het boek De Togakamer uit aan Gerben Kor
17.00 uur: Borrel

Datum, tijd en locatie
Het symposium vindt plaats op donderdag 26 september van 15.00 tot 18.00 uur in de Agorazaal van het VU hoofdgebouw.