Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht

Het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO) is een wetenschappelijk platform voor onderzoekers, talentvolle studenten en juristen werkzaam in de praktijk, met name in het bedrijfsleven.

Het ZIFO, onder leiding van zes hoogleraren, heeft onder meer als doel om hoogwaardig en maatschappelijk relevant onderzoek te genereren. Het instituut streeft dan ook naar samenwerking met advocatenkantoren, bedrijven en andere organisaties die een belangrijke rol spelen in de rechtsbeoefening en -ontwikkeling van het financieel en ondernemingsrecht. Veel van deze organisaties zijn gevestigd op de Zuidas, het internationaal hoogwaardige kennis- en zakencentrum in de directe omgeving van de VU.

Platform voor ondernemingsrecht

Het ZIFO is daarmee een platform waar de verschillende participanten aan het proces van rechtsontwikkeling op het terrein van het ondernemingsrecht elkaar treffen voor reflectie en discussie. Jaarlijks organiseert het ZIFO twee tot drie debatmiddagen en congressen. Ook wordt er onderzoek uitgevoerd, in opdracht van of in samenwerking met de verschillende betrokkenen. Deze activiteiten worden opgenomen in de ZIFO-reeks, die inmiddels uit achttien delen bestaat.