Rechtsgeleerdheid

Waar zijn alumni van Rechtsgeleerdheid nu?

Yasemin Karga
De carrière van Yasemin Karga (38) heeft wel iets weg van een Nederlandse American Dream. Ze begon als receptionist bij het bekende strafrechtkantoor Plasman cs Advocaten in Amsterdam en nu - 17 jaar later - zit ze in de maatschap en is ze medeverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.
Harald Wiersema
Als student wilde Harald Wiersema (31) vooral nooit bij een groot Zuidaskantoor gaan werken. Op aandringen van een stagementor ging hij daar toch met mensen praten, en nu werkt hij al zeven jaar als bestuursrechtadvocaat bij NautaDutilh.
Fouzia Mahdaoui
Na haar studie werkte Fouzia Mahdaoui-Aharchaoui (30) zeven jaar als juridisch bestuursadviseur bij de gemeente Amsterdam. Een baan waar ze per toeval in rolde, en die interessanter bleek dan ze van tevoren kon vermoeden. Onlangs maakte ze een interne overstap, om zich sterk te maken tegen agressie en geweld jegens gemeenteambtenaren.
Ulysse Ellian
Ulysse Ellian was tijdens zijn studie student-assistent op de faculteit. Nu werkt hij als docent/onderzoeker op de afdeling Privaatrecht.
Reinoud Pronk
Reinoud Pronk studeerde tijdens zijn studie in Canada en werkt nu over de grens als plaatsvervangend directeur bij het Kabinet van de Gouverneur van Sint Maarten.
 Annemiek van Reenen-ten Kate
Annemiek van Reenen- ten Kate is letselschadejurist. Ontdek hoe ze haar interesse in de geneeskunde heeft kunnen combineren met het recht.
Kim Lili Schouten
Kim Lili Schouten is bedrijfsjuriste bij BNN. Benieuwd wat haar werkzaamheden zijn? 
Chantal Pol
Chantal Pol is junior juridisch medewerker bij de Rechtbank Amsterdam.
Elise Russcher
Elise Russcher is jurist bij de Vreemdelingenkamer van de directie Bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Trudeke Sillevis Smitt
Trudeke Sillevis Smitt is juridisch journalist. Ze schrijft onder meer voor het Advocatenblad en is eindredacteur van het tijdschrift Asiel&Migrantenrecht.
Merel van Noort
Merel van Noort werkt als recruiter bij Kennedy van der Laan. Benieuwd hoe ze hier is terechtgekomen?
Stijn de Zwart
Stijn de Zwart is advocaat Competition bij DLA Piper op de sectie mededingingsrecht.
Jacqueline Zuidweg
Jacqueline Zuidweg studeerde Rechten, werd ondernemer en uitgeroepen tot 'Zakenvrouw van het jaar'.