Alumnidag master ICC 2013

Op vrijdagmiddag 27 september 2013 vond de eerste alumnidag voor de master International Crimes and Criminology (ICC) plaats. Bijna 40 alumni, studenten en de ICC staf waren deze middag aanwezig.

Na een welkomstwoord en inleiding van de directeur van de master Joris van Wijk, volgde een lezing van internationaal strafrecht advocaat Richard Harvey over de problemen en uitdagingen van de verdediging van verdachten voor het Joegoslavië tribunaal. Dit leidde tot een interessante discussie over de positie van de advocaten bij de internationale tribunalen.

Vervolgens hield alumna Anne Schuijt een boeiende presentatie over de vele reizen die zij heeft gemaakt naar verschillende conflictgebieden en de hieraan gekoppelde stages die ze na het afronden van de ICC master heeft gedaan. Deze rijk met foto’s omlijste presentatie gaf aanleiding tot het uitwisselen van tips omtrent reizen, netwerken en het vinden van een baan na het afstuderen.

Aan het einde van de middag verplaatste het gezelschap zich naar restaurant de Basket op de VU campus om onder het genot van een hapje en een drankje verdere ervaringen uit te wisselen, te netwerken en de banden met de stafleden van de ICC master te versterken . Mogelijkheden tot samenwerking zijn verkend en worden nader uitgewerkt.

Sfeerimpressie

Bekijk hieronder enkele foto's van de alumnimiddag International Crimes and Criminology.

Staf

Richard Harvey

Bijpraten

Borrel

Buffet in Basket

Diner

Alumni